Rollende moeders - documentaire

03.10.2018 | Algemeen nieuws | 4583 keer bekeken

Bekijk de documentaire gemaakt door Ymke Kelders, dochter van een rollende moeder.

Hoe moet dat straks als je kind gaat lopen en jij kunt dat niet? Weet je wel zeker dat je die zwangerschap aankunt met jouw lijf? Wat vindt je kind daar straks van als ze een moeder in een rolstoel heeft? Met dit soort vragen werd de moeder van onderzoeker en documentairemaakster Ymke Kelders 28 jaar geleden bestookt. In de korte film ‘Rollende moeders’ onderzoekt Kelders of deze stereotiepe denkbeelden nog steeds heersen.

De aanleiding om een documentaire over rollende moeders te maken, was een indringend gesprek dat ze met haar eigen moeder had, een paar maanden voordat die zou overlijden. Ymkes moeder vertelde dat haar zwangerschap voor nogal wat opschudding had gezorgd in het dorp. Want hoe kan iemand die chronisch ziek is nu een kind opvoeden? En wat vindt dat kind er straks van als het een moeder heeft die niet kan lopen?

Ymke was diep geraakt, het waren vrienden en familie die deze vragen stelden. Anderhalf jaar na het overlijden van haar moeder presenteerde Ymke dit jaar haar documentaire Rollende moeders. Daarin laat ze moeders van verschillende leeftijden aan het woord. Is er nog steeds sprake van een stigma?

Bron: Support Magazine. Kijk voor het volledige artikel in de oktobereditie.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk