Nieuws

Rolstoelvaardigheidstraining op Support 2014

24 maart 2014, Supportbeurs

Training gegeven door Kees-Jan Klooster

Over 4 maanden vindt in Jaarbeurs Utrecht de beurs Support 2014 plaatst.
Tijdens de beurs vinden allerlei leuke en interessante activiteiten plaats. Zoals de rolstoelvaardigheidstraining door Kees-Jan Klooster.

Kees-Jan van der Klooster geeft al sinds 2005 deze training aan kinderen en volwassenen. Zijn aanpak en werkwijze werpen zijn vruchten af.

Tijdens Support 2014 zal Kees-Jan op donderdag 8 mei en zaterdag 10 mei met zijn mobiele parcours aanwezig zijn om iedereen die dat wil tips en adviezen te geven hoe zij beter om kunnen gaan met hun handbewogen rolstoel. Uiteraard kunnen ook mensen die niet afhankelijk zijn van een rolstoel ervaren hoe het is om obstakels te overwinnen of hoe zij mensen met een rolstoel kunnen assisteren bij obstakels.

De rolstoelvaardigheidstrainingen kunt u vinden acht in hal 7 naast de Wintersportexperience van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV).

Over Kees-Jan van der Klooster:
Kees-Jan deed in 2010 als enige Nederlander mee aan de Paralympische Spelen in Vancouver en is gekwalificeerd voor Sochi 2014 voor de onderdelen Afdaling, Super-G en Super Combinatie .
Tijdens een snowboardongeluk in 2001 brak brak Kees-Jan van der Klooster zijn rug en liep een complete dwarslaesie. Één ding wist hij zeker: “Ik moet er het mooiste van maken. En dat heb ik vanaf de eerste dag geprobeerd. Tijdens de revalidatie kwam ik in contact met diverse sporten. Toen ik voorlichting kreeg over aangepast skiën, was ik meteen vastberaden dat ik dat weer wilde. Mijn hart lag en ligt nu eenmaal in de sneeuw.” En zo kwam de geboren Zeeuw in de zitski terecht.

Ook interessant