Samen voor Goud

17.10.2016 | Columns | 1549 keer bekeken
Samen voor Goud

Daar staat ze aan de start, Nederlands hoop, met die zo veel zeggende glimlach. Ja: daar gaat ze, mooi om te zien hoe geconcentreerd ze is en die 100 meter vastberaden aangaat. Haar benen maken er steeds meer hun eigen feestje van ondanks de mooie focus die ze in haar ogen heeft.

En dan de blijdschap dat ze het gehaald heeft, niet te geloven: wat is dit mooi om te zien!

Dit hoor ik de commentators zeggen terwijl ik de 100 meter naar de schuur loop.

Niet echt natuurlijk! Ik heb ook geen oranje legioen achter me aan, ik heb geen technisch team of coach achter me staan, laat staan dat ik kans maak op een medaille!

Toch lijken mijn 100 meter en die van Daphne Schippers meer op elkaar dan je zou denken.

Ik doe dit jaar mee met het project van het NOC*NSF: Samen voor Goud. 

Dit project daagt mensen met een beperking uit om ook te gaan sporten. Ik was al lange tijd bezig met het zoeken naar een geschikte sport voor mij en mijn bijzondere lijf, maar het moest vooral ook leuk zijn! Bij fysio sport ik twee keer in de week, maar er moet een leukere manier van sporten zijn, dacht ik. Dat was ook meteen mijn probleem: ik dacht alleen na over welke sport bij mij en mijn lijf zou passen. Het project Samen voor Goud is een fijne stok achter de deur om de sporten ook uit te gaan proberen.

Zo heb ik met een sportcoach boksen, chi -gong en rolstoel tennis uitgeprobeerd. Dit waren allemaal leuke ervaringen maar ik ga verder met rolstoelbasketbal.

Ik ben gekoppeld aan een rolstoel basketbalster uit het Nederlandse team. We hebben al een paar postkaartjes uitgewisseld en gaan nog samen trainen.

Erg leuk! Ik kan natuurlijk veel van haar leren. Ik ben nog maar net begonnen, de afgelopen training kreeg ik wel het gevoel dat als ik maar blijf oefenen mijn spel veel beter kan worden. En dat is een heerlijk gevoel!

Ooit zei een fysiotherapeut tegen mij dat hij sterker wordt als hij traint, maar ik mocht blij zijn als ik niet achteruit zou gaan.

Niet heel motiverend! Hopelijk vind ik bij het rolstoel basketbal weer het plezier in sporten en het gevoel dat ik mijn lijf nog iets nieuws kan aanleren.

In april is er een sportdag op Papendal waar ook gekeken wordt of de doelen die je voor jezelf gesteld hebt behaald zijn.

Zo kan ook ik toch goud halen!

Bekijk & lees alle columns door Ank van Ganzewinkel.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk