Nieuws

Support 2018 barst uit zijn voegen door alle activiteiten

17 mei 2018, Supportbeurs

Van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni wordt in de Jaarbeurs in Utrecht Support 2018 gehouden. De beurs richt zich op mensen met een lichamelijke beperking en op mensen in hun directe omgeving, van mantelzorger tot (zorg)professionals. Thema is ‘Onbeperkte mogelijkheden’. Dit loopt als een rode draad door alle activiteiten.

Theaters en Workshops
Op Support vind je als bezoeker een uitgebreid programma met workshops en presentaties. Er zijn zes verschillende theaters met ruim honderd presentaties. Onderwerpen variëren van Inclusie tot Reis de wereld rond en het Exoskelet. De onderwerpen zijn gegroepeerd naar de thema’s Toegankelijkheid, Welzijn, Ervaring, Wegwijs, Letselschade en Academie.
>> Bekijk het programma

Bekendmaking winnaars Support Innovatie Awards 2018
De eerste beursdag worden de winnaars van de jury- en publieksprijs van de Innovatie Awards bekendgemaakt. 21 producten zijn ter jurering ingezonden, waarvan er zeven zijn genomineerd.
>> Bekijk hier alle inzendingen

Johan Cruyff Court
Sporten en bewegen is belangrijk. Daarom legt de Johan Cruyff Foundation een Cruyff Court aan. Op deze sportvloer presenteren beoefenaars de meest uiteenlopende sporten. Zelf meedoen kan natuurlijk ook!
>> Lees het interview met directeur Niels Meijer van de Cruyff Foundation

Onbeperktplein
Op dit plein vindt elk moment van de dag een keur aan activiteiten plaats. Van rolstoeldansen en modeshows tot demonstraties met hulphonden en de vertolking van het WheelChair Mafia lied. Op het Onbeperktplein is ook iedere dag de Goededoelen Pitch, gepresenteerd door Marc de Hond.

Urban pop-up samenspeelplein
Een samenspeelplek voor kinderen. De speeltuin is zo ingericht dat kinderen met én zonder beperking samen kunnen spelen. Kinderen kunnen zich vermaken met een waterbed, een muziektoestel, zand- en voelbakken en sensorische beplanting.

Skibaan on tour
De interesse in aangepast skiën groeit. Daarom komt ‘Aangepaste wintersporten NL’ naar Support met een roller(ski)baan voor aangepast zittend en staand skiën, en aangepast snowboarden. Uiteraard met deskundige begeleiding op de baan. Grossier in gouden plakken Bibian Mentel zal zaterdag 2 juni op de baan aanwezig zijn.

Rolstoeltestparcoursen
Handig al die rolstoelen bij elkaar. Bezoekers kunnen de nieuwste modellen testen op twee testparcoursen: één voor handbewogen rolstoelen en één voor elektrische rolstoelen.

Autotestparcours
Altijd populair op Support is het autotestparcours in samenwerking met de RAI vereniging. Ook dit jaar kan de bezoeker op het buitenterrein auto’s bekijken in de showroom en zelf een testrondje maken.

Adviespunt
Een samenwerking tussen Per Saldo, Mezzo en het Nationale Zorgnummer. Bezoekers kunnen er terecht met allerlei uiteenlopende vragen. Daarnaast geven de organisaties (juridisch) advies. Uitstekend vertrekpunt om ingewikkelde kwesties op te lossen!
>> Lees het interview met een medewerker van Mezzo

Meet & Greet XL
Op 31 mei van 14.00 tot 16.30 uur ontmoeten werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers elkaar op de Meet & Greet XL. Wie goed beslagen ten ijs wil komen volgt om 11.45 uur of 12.45 uur de workshop ‘Elevatorpitch en netwerken’ (in het Ervaring Theater resp. Toegankelijkheid Theater).

KreaDoe Hobbyplein
KreaDoe is hét event voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Op Support de dependance van dit succesvolle event, met speciale workshops als sleutelhangers maken, scrapbooking en sieraden maken.

Kleine Hulpmiddelenplein
Een speciaal ingericht plein met kleine hulpmiddelen van rolstoel-opbergtas en automatische garde tot wegwerp verzorgingsproducten en drinkbekers.

Aangepaste Reizenplein
Je kunt de hele wereld rondreizen of naar de Veluwe gaan. Wereldreizigster Jacqueline van Creveld vertelt erover in het seminarprogramma. Op het Aangepaste Reizenplein presenteren reisaanbieders de mogelijkheden.
>> Lees ook het interview met Jacqueline van Creveld

Toegang tot Support is gratis>

Ook interessant