Take it to the limit…

25.04.2016 | Columns | 1380 keer bekeken
Take it to the limit…

Ik zit aan de rand van de dansvloer en nip aan mijn witte wijn. Ik geniet van het kijken naar de dansparen op de dansvloer, maar ik let vooral op een lange man met donkere krullen en glimmende pretogen: hij laat meisjes dansend alle hoeken van de dansvloer zien, het ziet er prachtig uit!

Komt hij nou mijn kant op gelopen? Ja, hij steekt zijn hand naar mij uit! We kijken elkaar glimlachend aan, hij heeft iets zelfverzekerdst in zijn ogen. Ik leg mijn hand in de zijne, hij trekt me met een draai overeind. Uit de boksen klinken de Eagles: take it to the limit… Ik zweef over de dansvloer!

Er wordt op mijn rug getikt, ik kom weer met beide benen op de grond en word over genomen door een andere man. Jammer, ik had best nog even met mijn eerste danspartner willen door dansen. Maar ik laat me niet klein krijgen, ik maak hier het beste van!

Ik glimlach naar hem en we beginnen te dansen. Au, stond hij daar nu op mijn tenen? Ja dus. Hoi, ik ben Milo*, zegt hij, terwijl hij subtiel tegen mijn scheenbeen aan schopt. Doet hij dat nou expres? Hij beweegt ook niet in de maat, op zich ook knap, maar kom op: moet ik nu de leiding nemen? Ik wil een andere partner, zo gaat het niet, maar hij heeft me stevig vast. Ik trek en trek tot ik val... Dit gaat pijn doen denk ik en sluit mijn ogen...

… ik kom zacht terecht, ik zit rechtop, ik open langzaam mijn ogen.

Om mij heen zijn ze de Engelse wals aan het dansen, maar dan de rolstoeldans variant. Verwonderd kijk ik om me heen, het is blijkbaar heel gewoon dat ik in een rolstoel zit, er wordt helemaal niet op of omgekeken door de mensen om mij heen.

Ik hoor hier blijkbaar te zijn, in een rolstoel.

Iemand pakt mijn handen vast, hou je arm krom, ja zo… Een, twee drie, een, twee drie, een, twee, drie en draai. Ik zwaai over de dansvloer op muziek van de Eagles, take it to the limit… Ik sluit weer mijn ogen en zit aan de rand van de dansvloer en nip aan mijn witte wijn.

* Milo is de naam die ik aan mijn spierziekte gegeven heb

Bekijk & lees alle columns door Ank van Ganzewinkel.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk