Nieuws

Tanken niet langer ‘gedoe’ voor mindervaliden

1 oktober 2017, Supportbeurs

De bestuurder die de aandacht van de pompbediende probeert te trekken door met zijn of haar gehandicaptenparkeerkaart te zwaaien of te toeteren behoort binnenkort tot de verleden tijd. In het kader van de Week van de Toegankelijkheid is de ‘fuelService’-app gelanceerd. Met deze nieuwe en gratis app kun je als bestuurder met een fysieke- of bewegingsbeperking heel simpel ondersteuning krijgen bij het tanken. Shell heeft zich als eerste grote oliemaatschappij met haar tankstations bij de app aangesloten. De verwachting is dat andere merken volgen om zo snel en makkelijk extra service te verlenen aan mindervaliden.

App door en voor mindervaliden

Initiatiefneemster voor de app is Corinne Jeanmaire, zelf rolstoelgebruiker. “Om te voorkomen dat je voor niets rijdt, kun je met de app vooraf checken welk benzinestation je kan helpen. Daarnaast kun je bij aankomst melden bij welke pomp je graag geholpen wilt worden”, aldus de initiatiefneemster. Eerder dit jaar is voor mindervaliden de ‘fuelService’-app in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd en is daar inmiddels een succes gebleken. Zo’n 2000 benzinepompen van verschillende merken zijn via de app bereikbaar.

Week van de Toegankelijkheid

Vandaag is de Week van de Toegankelijkheid van start gegaan. Een week waarin door het organiseren van allerlei activiteiten aandacht wordt gevraagd voor de toegankelijkheid van locaties en diensten voor mensen met een beperking. 

Otwin van Dijk, oud-Tweede-Kamerlid en tegenwoordig burgemeester van Oude IJsselstreek en voorzitter van Stichting Keurmerk voor Toegankelijkheid, zegt “fuelService draagt op een slimme en praktische manier bij aan de oplossing van één van de grootste uitdagingen voor gehandicapte autobestuurders. We roepen andere oliemaatschappijen op zich bij dit initiatief aan te sluiten. Toegankelijkheid moet de norm worden, ook bij tankstations!”

Extra voordeel ‘fuelService’-app

De app is gratis voor de gebruikers, maar ook nog eens non-profit. Alle winst van fuelService gaat naar onderzoek om verlamming te genezen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse stichting endParalysis.org, die zich inzet voor de genezing van dwarslaesie.

Ben je mindervalide en wil je de app eens bekijken en uitproberen? Hij is hier (IOS, Android, Windows) gratis te downloaden.

Ook interessant