Nieuws

TiggerTom

1 oktober 2013, Supportbeurs

Ironman kampioen en bijzondere persoonlijkheid

Het doel van sporten is niet de overwinning alleen maar het plezier in het beoefenen van sport en het zoeken van je uiterste grenzen.

Thomas Frühwirth, of liever gezegd TiggerTom, verbetert eind 2012 op Lanzarote het oude record van Marc Herremans (B) met 2 uur en 46 minuten. Hij volbracht de 3,8 km zwemmen, 180 km handbike en 42,2 km wheelen in 11 uur 22 minuten en 46 seconden. ‘Een beetje surreëel’ zegt Thomas Frühwirth, ‘maar pure concentratie en volledige toewijding aan de sport brachten mij zover.’

Hij schreef al eerder geschiedenis door een dubbele Ironman te winnen in een besttijd van 22 uur 5 minuten en 52 seconden in Slovenië.

Wielen zijn de rode draad in zijn leven
In zijn hobby, zijn studie en op professioneel vlak concentreerde hij zich op motorcross, de sport van zijn leven. Van jongs af aan waren motoren een deel van zijn leven en hij werkte een aantal jaar in de ontwikkelingsafdeling bij KTM Sportmotorcycles.  Als motorcrosser had hij – als goede middenklasser – de tijd van zijn leven. Negen jaar geleden kreeg hij een relatief onschuldig motorongeval op een kaarsrecht stuk autobaan in Polen. Hij gleed tegen een lichtmast met helaas verstrekkende gevolgen: een incomplete dwarslaesie ter hoogte van de eerste lendenwervel. Hij wist meteen wat er aan de hand was. Maar Thomas was er de persoon niet naar om lang te rouwen. ‘Wie met vuur speelt weet dat hij zich kan verbranden’ zegt hij.

Dus verplaatste hij zijn focus en concentreerde zich op een nieuwe sportliefde: de rolstoeltriathlon. En nog steeds zoekt hij de grenzen van het mogelijke op. En met fantastische resultaten!

Zijn levensmotto
Ik wil in de sporen treden van Peter Pan en tijdens mijn leven mijn ‘Neverland’ zoeken. En ik hoop op een dag de wijze woorden van de grote Indiër Rabindranath Thakur te kunnen gebruiken die eens gezegd heeft: “Het maakt niet uit wanneer de dood komt, maar wanneer deze op een dag voor mijn deur staat, laat ik hem binnen, kijk hem lachend aan en zeg hem:  ik heb mijn leven in liefde geleefd en niet alleen in tijd!”

Starribon Anti-Doping Awareness
TiggerTom is duidelijk rondom het gebruik van doping. Het is niet alleen dat doping verboden is, het is zelfbedrog.

‘Het zou aan mij vreten wanneer ik ’s avonds in de spiegel kijk en dan moet denken aan mijn bedrog. Dan zouden de doelen die ik mij heb gesteld mij geen vreugde bezorgen omdat ik weet dat ze eigenlijk ‘gestolen’ zijn. Er bestaat echt nog zuivere sport, met resultaten die bereikt wordt door hard werken en puur doorzettingsvermogen.’

Thomas Frühwirth rijdt in een nieuwe Voyager EVO van Ottobock. Met zijn website en zijn sponsoren werkt TiggerTom aan de bevordering acceptatie van de gehandicaptensporten.

Bron: Marcel Foppen

Ook interessant