Nieuws

Topontwerper komt met kledinglijn voor mensen met fysieke beperking

22 oktober 2017, Supportbeurs

Er is de laatste jaren steeds meer oog voor aangepaste kleding voor mensen met een fysieke beperking. Want ook als je bijvoorbeeld rolstoelgebonden bent of je maar één hand goed kunt gebruiken, wil je natuurlijk leuk en goed gekleed voor de dag komen. In Modewereld krijgt oog voor gehandicapten en Hippe mode voor de zittende mens besteedden we hier op SupportBeurs.nl al eerder aandacht aan.

Aangepaste broek

Steven Claeys paste sinds hij een ‘roller’ is zijn kleding niet meer. In zijn column Ik zoek een broek vertelt hij over zijn zoektocht naar een geschikte broek. In zijn vervolg column beschrijft hij zijn ontmoeting met een modeontwerpster die voor hem aan de slag gaat. Het resultaat? Een prototype van een aangepaste broek die fantastisch zit, die hij met de rest van de wereld wil delen. Want goed passende rolstoelkleding blijkt lastig te vinden!

Collectie Tommy Hilfiger voor volwassenen met fysieke beperking

Nu is er icoon en modeontwerper Tommy Hilfiger, die de wereld verrast met zijn voornemen om een kledinglijn voor volwassenen met een fysieke beperking te lanceren. Met een aantal aanpassingen aan zijn kledingstukken moeten fysiek beperkten zich makkelijker zelf kunnen aankleden of het de zorgverleners makkelijker maken. Naden en zomen worden aangepast en er komen grotere openingen in de kleding waardoor die beter aan- en uitgetrokken kunnen worden. Daarnaast worden sluitingen voorzien van magneten.

De kledinglijn voor dames met een fysieke beperking bestaat uit 34 verschillende kledingstukken. De kledinglijn voor heren wordt gebaseerd op de huidige sportlijn van Tommy Hilfiger en bestaat uit 37 kledingstukken.

Ook interessant