Nieuws

United Care in de finale voor de Groninger Ondernemingsprijs 2015

24 september 2015, Supportbeurs

Donderdag 24 september zijn de drie onderstaande finalisten voor de Groninger Ondernemingsprijs 2015 bekendgemaakt. Eén van hen zal op 12 november in MartiniPlaza Groningen worden uitgeroepen tot winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2015.

OPHTEC B.V.
Ophtec is een Gronings familiebedrijf, dat lenzen maakt die door een oogarts operatief in het oog worden aangebracht. De lenzen van OPHTEC zijn uniek en innovatief. Op de vraag hoe Rik Engels, financieel directeur, de elevator pitch beleeft heeft: “Deze presentatie voelde als het moeten nemen van de beslissende penalty. Deze finaleplaats is een waardering voor al onze medewerkers.” Bij OPHTEC werken 180 medewerkers. Het hoofdkantoor bevindt zich, samen met de productieafdeling en oogkliniek ‘OMC Noord’, in Groningen.

Stopaq B.V.
Stopaq uit Stadskanaal: een wereldspeler met een roestwerende pasta voor transportleidingen. De pasta voorkomt lekkages én daarmee rampen waarvan de schade niet is uit te drukken in economische en ecologische waarden. In Stadskanaal wordt op jaarbasis een miljoen m2 van de pasta gemaakt. “Ons product is veelal onzichtbaar en zit bedekt onder een laag zand. Met deze finaleplaats zetten we onszelf sterker op de kaart. Op 12 november doen we daar natuurlijk een schepje bovenop”, vertelt een trotse directeur Frits Doddema

United Care Products B.V.
United Care is de enige producent van tilliften in Nederland. De focus ligt op het ontwerpen, ontwikkelen en innoveren van duurzame, veilige en comfortabele transferhulpmiddelen, oftewel: hulpmiddelen waarmee mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking zich kunnen verplaatsen. “Dat wij tot de finale zijn doorgedrongen is een waardering voor onze medewerkers. Onze verhuizing van Winschoten naar Groningen was voor enkelen van hen moeilijk, maar noodzakelijk voor onze zichtbaarheid. Dit is de kers op taart en de beloning voor heel hard werken”, besluit directeur Jan Stevenson.

Ook interessant