Vakantietips delen

11.08.2015 | Columns | 3750 keer bekeken

Het is weer vakantietijd. Misschien ben je al geweest of ga je nog; een tocht door Amerika, genieten van wellness in Hongarije, naar de zon in Kroatië, op safari in Afrika, actief op het open water of gewoon lekker thuis.

Lange tijd was het winderig en fris in Nederland. En toen opeens, eind juni, sloeg het weer om en werd het op en top zomer. Tinus en ik hadden het geluk dat deze periode precies in onze vakantie viel en dus bleven we lekker in eigen land. Vorig jaar hebben we een ‘bustent’ van het merk Herzog gekocht. Deze kunnen we aan onze aangepaste VW Transporter plaatsen zodat we de kampeeroppervlakte kunnen vergroten met negen vierkante meter. Ideaal, op deze manier kunnen we de rolstoel, koelbox en het keuken gerij kwijt in de tent, en afhankelijk van de warmte slapen Milo en Santi hier ook. Achter in de bus staat een chemisch toiletje en de vloer van de auto hebben we bedekt met oude bankkussens. Ik lig aan de kant van de schuifdeur, die open blijft zodat de honden me goed kunnen helpen en ze in de ochtend gezellig de bus in kunnen springen om ons te wekken.

Gezien onze enorme behoefte aan rust, hebben we besloten te gaan kamperen op de Veluwe. Heerlijk even helemaal niets, zelfs geen telefoon. Onze bus en bustent plaatsten we in het eeuwenoude Speulderbos, tussen de reeën, wilde zwijnen en vele muisjes. Hoe het ons is bevallen en wat we hier hebben beleefd, kun je lezen in de komende Support Magazine Vakantiegids 2016 (verschijning december).

Deze editie van Support Magazine staat geheel in het teken van reizen, met inspirerende en afwisselende vakantieverhalen, handige producten en tips. We vinden het belangrijk om de gids voor en door te maken, ofwel voor mensen met een lichamelijke beperking, maar ook in samenwerking met; je bent immers zelf ervaringsdeskundige en hoe fijn is het om het wiel zelf niet opnieuw te hoeven uitvinden en te leren van elkaar. Neem nou onze bustent. We wisten echt niet van het bestaan af, totdat een lezer ons attendeerde op het kampeer weekend van Stichting Handicamp. Hier ontmoetten we een jonge vrouw met haar aangepaste bus en bustent!

Dus heb je een tip over vervoer, ADL-assistentie op je vakantieverblijf, of een organisatie met een geweldige dienstverlening, of heb je gebruik gemaakt van een handig product tijdens je reis, of ben je op een top locatie geweest die goed toegankelijk is? Laat het ons en de lezer weten!

Stuur een mail naar monique.wijnen@lakerveld.nl. Dit hoeft helemaal geen uitgebreide mail te zijn, gewoon je naam, telefoonnummer en de tip. In overleg kijken we hoe we jouw tip kunnen vormgeven in de Support Magazine Vakantiegids 2016.

Voor nu: fijne vakantie of in ieder geval nog een fijne zomer!  

Bekijk & lees alle columns door Monique Wijnen (hoofdredacteur Support Magazine)

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
 • Märy Groenendijk
  14.08.2015 - 10:49 uur | Märy Groenendijk

  Geweldig! wij hebben ook door de tip van Handycamp de bustent aangeschaft.
  En samen met mijn man geprobeerd met het hemelvaart weekend. dat had nacht vorst dus hebben we het koud gehad maar ook daar leer je van..
  Vorige week heb ik gekampeerd met mijn dochter in een "gewone"tent, met weliswaar de vloertegels (ook een tip van Handycamp) zodat ik kon rollen met de rolstoel en wat stapjes kon doen op een goede ondergrond. geslapen op een stretcher, geweldig! Nooit gedacht dat ik dit nog kon. Ik merk wel dat je je dus niet alles moet laten aanpraten wat je beter niet meer kan of moet doen. maar denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.

 • Gonnie Blokland-van Oversteeg
  13.08.2015 - 11:50 uur | Gonnie Blokland-van Oversteeg

  Ik vind dit een heel goed bericht, omdat het weer eens benadrukt, dat je met een beperking, want het woord gehandicapt verafschuw ik, alles kan doen, want mensen zonder zo'n beperking ook doen. Het weer zat jullie ook mee en hoop dat jullie een te gekke vakantie hebben gehad en heerlijk ontspannen tijd hebben genoten.

27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk