Verlangen

05.04.2017 | Columns | 2502 keer bekeken
Verlangen

Vandaag is het zover. Tinus (mijn man) en ik gaan voor het eerst een dag samen weg geweest, zonder onze 1-jarige dochter Serena. Al maanden verlangden we naar een dagje sauna en nu gaat het ervan komen. Oma en de honden passen op. We hebben er echt zin in, alhoewel dat gisteren wel anders was. Opeens sloeg het verlangen om in terughoudendheid en overviel mij zo’n gevoel van: ‘maar ik wil helemaal niet weg, ik wil bij mijn kind blijven. Ik vind het helemaal niet leuk om weg te gaan zonder haar.’ Er rolde zelf een traan over mijn wang.

Nu we eenmaal de tas gepakt hebben en klaar staan is dat gevoel helemaal weg. Oma zwaait ons samen met Serena uit. Helemaal leuk om haar met dat kleine handje en blije koppie te zien zwaaien. Het voelt een beetje onwennig, maar eenmaal onderweg voelt het ook weer fijn om even samen op pad te zijn.

Heerlijk om de warmte van een sauna weer te voelen, de geur, de stilte en rust. Juist die stilte en rust geven me na een paar minuten een ongemakkelijk gevoel. Een krampje hier en een pijntje daar. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik moet zitten. Nu ik stil zit, merk ik pas hoe druk ik het afgelopen jaar ben geweest. Pfff, best heftig om te voelen. Pas op het moment dat mijn ademhaling beter wordt en ik echt goed begin te zweten, merk ik dat ik ook wat meer begin te ontspannen…

Gek dat we toch zo geneigd zijn onszelf zo druk te maken in het leven. Ik ben blij dat dit moment in de sauna, naast Tinus, me even deed beseffen dat er inderdaad veel is gebeurd het afgelopen jaar en dat ik hier heel blij en dankbaar voor ben, en trots op ben.

In de nieuwe editie van Support Magazine, die onlangs is verschenen, staan we ook stil bij het leven. Bij de liefde, bij angsten, bij de natuur, de zorg, bij verlangens in het leven, maar ook bij het verlangen naar de dood als het leven niet meer leefbaar is. Een heel bijzonder en mooi nummer, al zeg ik het zelf.

Nog geen abonnement? Ga naar www.supportmagazine.nl/abonneren

Bekijk & lees alle columns door Monique Wijnen (hoofdredacteur Support Magazine)

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (3)

Reageren
 • Margriet Wentink
  15.04.2017 - 09:13 uur | Margriet Wentink

  Wat mooi dat jij je verlangen kon vervullen Monique! En dat je er van kon genieten.

 • 11.04.2017 - 15:31 uur | Roger van de Werff

  Toppie dat je dit doet met je man!
  Je kunt even tot jezelf komen en ook weer elkaar wat aandacht geven en natuurlijk
  is dat ook wel moeilijk maar bedenk dat je dochtertje er veel van leert even zonder mama te zijn. En wat dacht je wat het voor oma betekend? Ik weet zeker dat je ook haar een enorm plezier hebt gedaan om een dagje op haar kleindochter te laten passen!

 • 06.04.2017 - 13:59 uur | Jose van Rosmalen

  mooie column Monique, herken het verlangen naar een dagje er uit en tegelijk dan de twijfel

27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk