Nieuws

VN-vertelpunt: deel je verhaal over het VN-verdrag!

15 maart 2018, Supportbeurs

Meedoen in de samenleving: wat gaat goed en wat kan beter?

Op 14 juli 2016 is het VN-verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap in werking getreden. Dit betekent dat mensen met een beperking, net als ieder ander, moeten kunnen meedoen in de samenleving en zelf moeten kunnen beslissen over hun leven.

Waar loop jij tegenaan?

Op dit moment kunnen mensen met een beperking vaak helaas nog niet meedoen. Daarom is de Coalitie voor Inclusie gestart met het VN vertelpunt. Hier kun je je persoonlijke en concrete ervaring van de afgelopen week of maand delen. Over wat goed ging of wat juist niet. En wat je daarvan vindt. Door jouw ervaringen en die van anderen weten we hoe het écht gaat in Nederland.

Maak het verschil met jouw ervaring!

We gebruiken alle ervaringen om te volgen of het de goede kant op gaat in Nederland. Misschien zien we dat mensen in een rolstoel in een bepaalde provincie vaak niet mee kunnen met de bus. Dan gaan onze VN-ambassadeurs hierover praten met de Provincie. Maar het VN-verdrag gaat ook over bijvoorbeeld zelf kunnen bepalen waar je woont, waar je naar school gaat en welke ondersteuning je nodig hebt. Kortom: het VN-verdrag gaat over het recht van mensen met een beperking om zelf beslissingen te nemen over hun leven.

Verslag voor de Verenigde Naties

Daarnaast gebruiken we de ervaringen voor het verslag dat belangenorganisaties, waaronder de Coalitie voor Inclusie, in 2018 maken voor de Verenigde Naties. Hierin staat hoe het in ons land gaat met het VN-verdrag.

Deel jouw ervaring op het VN-vertelpunt

Met jouw ervaring help je dus écht mee om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen in de samenleving. Deel daarom je ervaring in ons online vertelpunt. Lees daar ook over de ervaringen van anderen met meedoen in de samenleving.

Meer informatie

Het project VN-ambassadeurs aan de slag is een project van de Coalitie voor Inclusie. Het VN-vertelpunt is een onderdeel van dit project.

Ook interessant