Vraag & antwoord - Geschikte woning gevonden, maar gemeente vergoed traplift niet

25.03.2016 | Algemeen nieuws | 1344 keer bekeken
Vraag & antwoord - Geschikte woning gevonden, maar gemeente vergoed traplift niet

Wij hebben een woning gekocht die (volgens onze normen) goed aan te passen is aan mijn handicap. Er is daar familie, vrienden en het is precies tussen het werk van mij en mijn vriend in. Een traplift is makkelijk te realiseren, de woning is ruim, waardoor ik met mijn rolstoel zowel beneden als boven voldoende ruimte heb om te draaien. In de omgeving liggen de winkels, huisartsenpraktijk en de school om de hoek. Voor we de woning kochten hebben we telefonisch contact gehad met de gemeente. Deze vergoedt weinig tot niets. Voorheen woonden wij op een flat, dus een aanpassing in de vorm van een traplift zouden wij niet krijgen.

Antwoord door Ir. Johan Grootveld - Architect en adviseur voor woningaanpassingen:

Uw gemeente mag in dit geval inderdaad een traplift afwijzen. Volgens de Verordening Wmo verhuisde u uit een flat ("adequaat") naar een woning met trap ("inadequaat"). Daaraan valt weinig te doen, helaas luiden de regels zo. Via Ir. Grootveld, een MEE-organisatie of Juridischsteunpunt.nl zou u een en ander kunnen aanvechten. De kans op succes is in dit geval klein en de procedures zijn soms langdurig.
Gaat het naast de traplift, om andere aanpassingen, die ook in de oude woning noodzakelijk zijn, maar (nog) niet zijn aangebracht, dan is een aanvraag daarvoor wel kansrijk.

Ga naar alle vragen & antwoorden over woningaanpassingen >

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren