Nieuws

Vraag & antwoord – Welke zorgverzekeraars hebben meeste aandacht voor mantelzorg?

18 oktober 2016, Supportbeurs

Welke zorgverzekeraars hebben meeste aandacht voor mantelzorg?
(let op: onderstaande informatie is gebaseerd op zorgverzekeringen voor 2016, de informatie voor 2017 is op dit moment nog niet bekend)

Antwoord door Mezzo – landelijke vereniging voor mantelzorgers:

De Consumentenbond heeft in opdracht van Mezzo alle zorgverzekeringen onder de loep genomen met als doel de beste verzekering voor mantelzorgers te vinden. 

De beste zorgverzekeringen zijn door de Consumentenbond op een rij gezet. Het overzicht toont uitsluitend de aanvullende verzekeringen die een vergoeding geven voor vervangende mantelzorg en/of een mantelzorgmakelaar. 
Bekijk het overzicht >  

Een van de belangrijkste conclusies van de Consumentenbond is dat Menzis het grootste assortiment aan vergoedingen voor mantelzorg in haar aanvullende pakket heeft. Daarentegen heeft FBTO het meest voordelige aanvullende pakket dat vergoedingen voor mantelzorg aanbiedt.

Opvallend is dat geen enkele zorgverzekeraar vervangende zorg aanbiedt in het basispakket. En ook bij de aanvullende verzekeringen is vervangende zorg lang niet bij elke verzekering vertegenwoordigd in de polis.
Bij de verzekeraars die wel vervangende zorg in het aanvullende pakket aanbieden, is een aantal dingen opvallend:

  • VGZ en Univé hebben hun aanbod ten opzichte van vorig jaar uitgebreid. Zij vergoeden volgend jaar een dag meer vervangende mantelzorg.
  • De Amersfoortse heeft – anders dan voorgaande jaren – de mantelzorgmakelaar opgenomen in het aanvullende pakket.
  • CZ vergoedde al wel vervanging van mantelzorg maar neemt dit vanaf 2016 ook op in haar polisvoorwaarden. Bovendien geeft CZ een vergoeding voor het volgen van mantelzorgcursussen.

Ga naar alle vragen & antwoorden > 

Ook interessant