Nieuws

Wandelroutes zonder drempels

3 augustus 2015, Supportbeurs

Steeds meer worden handen in een geslagen om natuurgebieden ook toegankelijk te maken voor mensen die slecht ter been zijn, zich voortbewegen in een rolstoel of scootmobiel of die een visuele beperking hebben. De wandelroutes die goed begaanbaar zijn, zijn nog niet zo drukt bezocht. Dus… ga er op uit en ontdek Nederland.

Genieten van de natuur zonder drempels

Mensen met een lichamelijke beperking willen, net als ieder ander, van de natuur kunnen genieten. Een wandeling of ritje door het bos maken, vogels spotten, vissen langs de waterkant, picknicken of vanaf een uitzichtpunt de hei bekijken. Bent u op zoek naar een mooie wandelroute die geen belemmeringen oplevert voor uw rolstoel of uw visuele beperking? Dan is de website Natuurzonderdrempels.nl iets voor u.

Groen & Handicap

U kunt ook zelf meehelpen de natuur in Nederland meer toegankelijk te maken voor mensen met een handicap of chronische ziekte. Dat kunt u doen door uw ervaringen met betrekking tot de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Nederlandse natuurgebieden te delen via dezelfde site Natuurzonderdrempels.nl. Zo is steeds de meest actuele stand van zaken bekend. De site is ontstaan uit het project “Inventarisatie toegankelijke wandelpaden in Nederland” door het Kenniscentrum Groen & Handicap. Groen & Handicap draait door de inzet van vele vrijwilligers, die worden ondersteund door professionals uit de groensector én mensen met een lichamelijke beperking.Het doel van dit niet-commerciële project is ervoor te zorgen dat mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking (meer) gebruik kunnen maken van wandelpaden in de Nederlandse natuurgebieden en parken.

Nog niet druk op de wandelroutes

Boswachters en beheerders van natuurgebieden melden dat de aangepaste wandelpaden nog weinig gebruikt worden door mensen met een beperking. Een van de oorzaken daarvan is, dat er nog te weinig informatie over de toegankelijke wandelpaden beschikbaar is. Meer bekendheid over deze paden zal het gebruik bevorderen. Op de site Natuurzonderdrempels.nl vindt u behalve wandelroutes ook de laatste nieuwtjes en tips met betrekking tot natuurgebieden en recreatie toegespitst op minder valide mensen en ouderen.

Vijf leuke & begaanbare wandelroutes

Van de vele wandelroutes die er op de website te vinden zijn, hebben we hier een top 5 samengesteld:

  • 1.De Kaapse Bossen bij Theehuis Helenaheuvel – Doorn (provincie Utrecht)
  • 2.Keelven Somersense Heide – Someren (provincie Noord-Brabant)
  • 3.Heidebloemplas – Ede (provincie Gelderland)
  • 4.Binnenstad Delft – Delft (provincie Zuid-Holland)
  • 5.Nationaal Park De Groote Peel – Ospel (provincie Limburg)

Ook interessant?
Leuke wandelroutes ook begaanbaar met scootmobiel of rolstoel.

Ook interessant