Wat heb jij?

24.09.2019 | Columns | 2354 keer bekeken
Wat heb jij?

Als roller moet je hem met enige regelmaat voeren. De ‘wat heb jij?’ conversatie. 

Als je in een rolstoel zit ben je blijkbaar verplicht om aan iedere willekeurige  en wildvreemde vragensteller te melden wat je allemaal hebt.

‘Wat heb jij?’ ‘Hoezo?’ (soms durf ik ‘hoezo?’ te vragen) ‘Je zit toch niet voor niets in die rolstoel?’ (gaat het dan verder)
Je kunt dan uiteraard gewoon geen antwoord geven, want het is best een onbeschofte vraag.  Of net doen of je de vraag niet begrijpt. ‘Wat ik heb? Ik ben een beetje verkouden, maar het is al bijna over hoor’ Maar nog leuker is keihard liegen, ik kan het u aanbevelen ik vind het altijd enorm plezant. Voorbeeldje doen?

Onbeschofte vragensteller ‘wat heb jij?’  
U ‘Hoezo?’,
Onbeschofte vragensteller
‘Je zit toch niet voor niets in die rolstoel?
U ‘
Nee daar heb je helemaal gelijk ik, ik zal het je vertellen. Ga anders even zitten joh. Nou, komt-ie hoor…

Ik liep dus rustig door het park. Toen had ik nog niks hé, voor de duidelijkheid. En toen kreeg ik opeens heel veel slaap dus ben ik even in het gras gaan liggen in de zon. Blijkbaar ben ik daarna in slaap gesukkeld. Nou, en toen is het dus gebeurd. Terwijl ik lekker lag te slapen is één van mijn ruggenwervels opgegeten door een eend.
Met als gevolg dat ik nu dus niet meer kan lopen en daarom leek het mij handig om een rolstoel aan te schaffen, want om mij nou de rest van mijn leven tijgerend voort te bewegen leek me ook geen pretje. Maar je hebt gelijk, die rolstoel kreeg ik niet voor niets, dus jouw vraag ‘je zit toch niet voor niets in die rolstoel?’ kan ik bevestigend, en ik hoop naar tevredenheid beantwoorden.

Ik garandeer u dat u van deze vervelende vrager wel even verlost bent.

Lees meer columns van Burugo op de website van Dwarslaesie Organisatie Nederland of volg Burugo op Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (5)

Reageren
 • 09.11.2019 - 10:08 uur | Mario van Mechelen - van Wijngaarden

  Leuk verhaal .Ik heb wel eens ooit het idee gehad om plaat achter op mijn rolstoel te hangen . Pfff vooral in het begin de vraag wat mankeer jij . Tot ik het zat was en zij Weet je ik had op een dag geen zin meer in te lopen denk schaf een rolstoel aan dan ben ik af van versleten schoenen evt blaren enz .Moet jij ook doen als je geen zin meer hebt in te lopen .

 • Christien Bijker
  07.11.2019 - 19:22 uur | Christien Bijker

  Nou Henny dát viel zowel meteen na de operatie als achteraf de 2.maanden erna erg tegen. Lopen met een groot stuk tenamateriaal in een met het kruis op de knieën- broek wel hilarisch, zitten lastig ; ook om uit te leggen aan bepaalde mensen die alleen maar nieuwsgierig waren en geen echte vrienden moeilijk uit te leggen, daar maaakte ik dan " iets gynacologisch" van. En " weid ik niet over uit".Het is allemaal wel in orde gekomen.

 • 07.11.2019 - 17:05 uur | Henny Smeenk-Smale

  Haha Christien, ik hoop dat het bij jou uiteindelijk geen 'heel naar verhaal' is geworden! :)

 • Christien Bijker
  07.11.2019 - 16:14 uur | Christien Bijker

  Hallo Henny, ik heb die correctie echt gehad ! Wel een prachtige manier van jou om dit te zeggen, dikke duim omhoog. Die correctie is wel heeeel vervelend hoor. groetjew van Christien uit Friesland

 • 07.11.2019 - 13:51 uur | Henny Smeenk-Smale

  Iemand deed mij eens deze tip aan de hand: "Schaamlipcorrectie, heel naar verhaal." En dan liefst een beetje besmuikt achter je hand. Gegarandeerd succes. Mits je een vrouw bent natuurlijk, anders komt het de geloofwaardigheid niet echt ten goede. :D

27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk