Nieuws

Wat valt er voor kinderen te beleven op de Support 2016?

17 mei 2016, Supportbeurs

Daar kan de Speeltuinbende je als geen ander wat over vertellen. Op de beursvloer zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Iedereen kan meedoen!

Pop-up speelplek

De Speeltuinbende heeft voor deze gelegenheid een heuse pop-up speelplek laten ontwerpen. Deze speelplek in hal 7zal toegankelijk en bespeelbaar zijn voor iedereen. Er is een draaimolen, een netschommel, water en een waterpomp, een insectenhotel, zand en veel groen!

Op ons rolstoelparcours kunnen kinderen hun rolstoelskills laten zien. Er zijn leenrolstoelen zodat ook broertjes en zusjes lekker rond kunnen rijden over het rolstoelparcours. Zijn er kinderen die nog wel wat extra tips en tricks willen leren in hun rolstoel? Paralympisch zitskiër Kees-Jan van der Klooster is aanwezig om hen van alles te leren! En dat niet alleen: hij neemt David Lebuser mee, een beroemde rolstoelskater uit Duitsland.

Zoekspel

Wij hebben een heel grote lieve beer genaamd Buzzy. Hij gaat overal mee naar toe en tegenwoordig doet hij dat niet meer alleen. De berenfamilie is behoorlijk uitgebreid. Ze komen alle 10 naar Support, maar ze zijn niet zomaar te vinden.

We hebben een zoekspel georganiseerd waarbij kinderen op de beurs de beren kunnen zoeken. Als ze een beer hebben gevonden, dan wordt de naam van de beer opgeschreven op het opdrachtenvel dat bij de ingang van de beurs wordt uitgedeeld.

De opdrachtenvellen mogen ingeleverd worden bij de speelplek van de Speeltuinbende.

Alle kinderen die alle namen van de beren hebben maken kans op mooie prijzen, bijvoorbeeld een weekend in een appartement voor 4 personen! Houd onze Facebookpagina goed in de gaten voor de uitslag.

Verjaardag van Buzzy

Het plezier van Buzzy is groot! Hij is namelijk jarig op zaterdag 28 mei. Daarom viert hij zijn verjaardag met alle kinderen die willen komen. Uiteraard is het de hele dag feest, maar om 15.00 uur gaan we speciaal voor Buzzy zingen op het hoofdpodium in hal 7. Zing je mee? Er is ook limonade!

Circus Caps

Er is dus veel te doen voor kinderen, maar als het actieve gedeelte even genoeg voor ze is, dan kan er worden genoten van een optreden van Circus Caps. Zij maken theater en circus speciaal voor kinderen met een beperking. Voor degene die toch ook graag mee wil circussen, wordt er op het einde een circusdoos opengetrokken.

Circus Caps is op zaterdag in de Jaarbeurs en verzorgen de afsluiting van de beurs om 15.00 uur op het hoofdpodium in hal 7.

Armbandjes maken

Scouting Nederland is aanwezig in onze speelplek (hal 7) om te helpen en om armbandjes met kinderen te maken. Het armbandje mag mee naar huis!

Toegang tot Support 2016 is gratis, wel vragen wij je om je vooraf te registreren.

Ook interessant