Wie helpt met het inventariseren van toegankelijke wandelpaden?

06.06.2013 | Algemeen nieuws | 1005 keer bekeken

Het project 'Wandelen, goed voor elkaar! is opgezet door Kenniscentrum Groen & Handicap. Ons doel is om alle wandelpaden in Nederland die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap in kaart te brengen en op deze website te publiceren. Daarvoor wordt de hulp van ambassadeurs ingeroepen; mensen die de wandelpaden inspecteren en de stand van de toegankelijkheid inventariseren.

Ambassadeurs gezocht
Kenniscentrum Groen en Handicap is op zoek naar mensen die af en toe een wandelroute willen wandelen en de toegankelijkheid daarvan beschrijven en in beeld brengen. Deze ambassadeurs kunnen daarbij gebruik maken van diverse hulpmiddelen. Meld u aan via het aanmeldingsformulier op de campagnewebsite!

Kansen voor recreatie
Goede voorzieningen voor mensen met een beperking is voor de betreffende groep een belangrijk selectiecriterium voor een bezoek aan een bepaalde streek. Recreatie- en horecaondernemers hebben dan ook belang bij een toegankelijke omgeving en kunnen zelf een bijdrage leveren door ook voorzieningen op hun eigen bedrijf toegankelijk te maken. (en dat ook te communiceren.) Groen en Handicap laat weten dat alle hulp welkom is: “In principe kan iedereen zich opgeven als ambassadeur en via de website toegankelijke paden invoeren.”

Bron: Pretwerk.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk