Wie is er nog normaal?

11.04.2017 | Columns | 1232 keer bekeken
Wie is er nog normaal?

Las zaterdag (8-4-2017) een interessant artikel in de Volkskrant met als titel: "Wie is er nog normaal".
Een opmerkelijk artikel, waarin onder andere staat.: ‘in onze maatschappij is het ideaal beeld erg dwingend, alles moet perfect zijn.’

En als we niet voldoen? Dan helpen de psychologen en masse met etiketjes plakken op deze ziekten: Asperger, Autisme, ADHD, burn out, border line, depressie of weet ik wat.
Dus we kunnen er helemaal niets aan doen!

Deze psychische ziekten zijn de laatste decennia explosief gestegen en zijn eigenlijk alleen echt van toepassing op een klein deel van de patiënten. Aldus vele wetenschappers die aan het woord zijn in dit krantenartikel.

Wat houdt de wetenschap eigenlijk nog in denk ik dan? Eerst praat de wetenschap ons allerlei psychische kwalen aan, wat een enorme druk uitoefent op onze gezondheidszorg, om vervolgens deze wetenschap weer te ontkrachten.

Ik vind dat de wetenschap heel onzorgvuldig omgaat met mensen; je zou maar eens werkelijk aan een van de aandoeningen lijden, word je meteen weggezet als een soort leugenaar!

Maar buiten dat, de geloofwaardigheid van de wetenschap zélf wordt nu in een kwaad daglicht geplaatst. Het stelt bijna dat een medicus met een meerderjarige universitaire studie psychologie niet beter is dan een handoplegger met een studie van grootmoeders medisch handboek.

Ja, ik ga kort door de bocht. Maar toch vind ik dat men uit moet kijken met schrijven van dergelijke artikelen in een serieuze krant als de Volkskrant zonder verdere onderbouwing met feiten en het geven van oplossingen of alternatieven.

Bekijk & lees alle columns door Roger van de Werff.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk