Winnaars Support Innovatie Awards

04.06.2018 | Algemeen nieuws | 957 keer bekeken
Winnaars Support Innovatie Awards

Woensdag 30 mei zijn op Support 2018, het event voor mensen met een bewegingsbeperking, familie, omgeving en betrokken (zorg)professionals, de Innovatie Awards uitgereikt. Uit zeven genomineerden hebben de innovaties Becasine van DPJ Sprl, MySleeve van MyAddOn en Saa Bluu de aanmoedigings-, jury-, en publieksprijs in ontvangst mogen nemen.

De jury koos uit 22 inzendingen zeven genomineerden. Hierbij werd gekeken naar relevantie, bruikbaarheid, actualiteit, toegankelijkheid en het innoverende vermogen van het product of de dienst.  

De jury bestond uit Andries Riedstra van Dwarslaesie Organisatie Nederland, Hennie Boeije van Nivel, Jeroen Smale van Revalidatie Nederland, Louis Wiederholdt van Spierziekten Nederland en Ramon Daniels van Zuyd Hogeschool/Universiteit Maastricht,

DPJ Sprl heeft met de loopstoel Becasine de aanmoedigingsprijs gewonnen. Volgens de jury is de innovatie creatief, slim en opvallend. "Het is een nieuw product, dat vooral erg geschikt lijkt voor een actief gezin of vriendengroep in een outdoor-context. Het ontlast mantelzorgers en biedt de mogelijkheid om samen naar andere plekken te gaan."

MyAddOn ging dankzij de uitvinding MySleeve naar huis met de juryprijs. De jury gaf aan de MySleeve een slim en creatief product te vinden. "Het product is heel betaalbaar en een fijne oplossing voor herkenbare problemen van permanente en tijdelijke gebruikers van loopkrukken."

Tot slot kon het publiek via de website van Support stemmen op zijn of haar favoriete inzending. Met iets meer dan een derde van de stemmen won de kledingbeschermer van Saa Bluu waarmee hulpbehoevende ouderen die morsen, zonder schaamtegevoel, in gezelschap kunnen eten.

Bekijk hier alle inzendingen voor de Support Innovatie Awards >

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren
27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk