Nieuws

Zelfrijdende rolstoelen op vliegveld Tokio

14 augustus 2017, Supportbeurs

Op het vliegveld van Tokio wordt tot volgend jaar maart volop getest met zelfrijdende rolstoelen. Deze rolstoelen moeten de luchthaven beter toegankelijk maken. Doel is ze in 2020 in te zetten voor bezoekers van de Olympische Zomerspelen en Olympische Zomer Paralympics. 

Hoe werkt de zelfrijdende rolstoel?

Reizigers die een beperking hebben, kunnen met een speciale app de rolstoel ‘oproepen’. De zelfrijdende rolstoel ‘pikt’ hen vervolgens op bij de bushalte of parkeerplaats en brengt ze zelfstandig via de beste route naar de gate.

De rolstoelen kunnen in tandem rijden, zodat groepen bij elkaar blijven. Zijn de reizigers op de juiste plek aangekomen, dan keren de rolstoelen zonder tussenkomst van het luchthaven personeel automatisch weer terug naar een centrale plaats.

Olympische Zomer Paralympics

Tijdens de Olympische Zomer Paralympics wordt in 22 verschillende sporten gestreden om medailles, van zittend volleybal tot rolstoelbasketbal, rolstoel schermen en rolstoel tennis. Nieuw zijn de onderdelen taekwondo en badminton.

De Paralympics starten op 25 augustus en eindigen op zondag 6 september 2018. Zowel de openings- als sluitingsceremonie worden gehouden in het nieuw ontworpen en gebouwde Olympisch stadion in Tokio. Dit stadion is CO2 neutraal en maakt gebruik van natuurlijke energiebronnen. Regenwater wordt opgevangen en onder andere gebruikt voor de sportvelden.

                                  

Ook interessant