Nieuws

‘Zoek, vind en beoordeel! Toegankelijke speelplekken voor jong en oud!

2 mei 2016, Supportbeurs

Zo’n heerlijke zonnige dag die nog helemaal voor je open ligt. Het is weekend en je besluit om met je kinderen naar een speelplek te gaan. De nieuwigheid van de speelplek waar je nu steeds naartoe gaat is er wel af.  Tijd voor een nieuwe plek. Maar hoe kun je die vinden?  Waar vind je eigenlijk een overzicht van alle speelplekken in jouw buurt?

Op dit moment is dat op www.plekcheck.nl. Plekcheck is de grootste  database aan speel- en beweegplekken in Nederland. Je vindt maar liefst 10.000 plekken waarbij je reviews kan lezen van bezoekers, of zelf een review kan toevoegen. Monique Methorst is sinds een jaar de enthousiaste eigenaar  van Plekcheck en heeft de smaak te pakken. Plekcheck moet niet alleen voor kinderen zijn, maar ook voor volwassenen. Dit idee maakte dat het tijd werd voor een andere naam, waarbij het platform nog meer mogelijkheden tot spelen en bewegen gaat bieden. Plekcheck gaat per mei 2016 Playadvisor worden.

Playadvisor is voor mensen van 0 tot 99 jaar die in de breedste zin van het woord willen spelen. Monique Methorst: “Je ziet dat ouderen tot op steeds hogere leeftijd actief zijn. In China zie je daardoor veel outdoor fitness toestellen. In Nederland zie je dit ook steeds meer. Deze plekken zijn nu vaak nog niet vindbaar.”
Monique Methorst besloot met Playadvisor om spelen breder te trekken dan alleen te richten op kinderen. Er kan op de (mobiele) website in 3 verschillende categorieën gezocht worden: (indoor) speeltuinen, outdoor fitness en amusement. Mensen kunnen zelf plekken toevoegen, hier reviews over schrijven en reviews van anderen lezen. Ook gemeenten en organisaties kunnen meehelpen om de speelomgeving in kaart te brengen.

Er is binnen Playadvisor speciale aandacht voor speelplekken die toegankelijk, gastvrij en bespeelbaar zijn voor mensen met een beperking. Deze plekken worden bestempeld als Speeltuinbendeproof. Zo wordt het nog makkelijker om speelplekken in de buurt te vinden die geschikt zijn voor jou of je kind. Je kan deze plekken natuurlijk ook zelf toevoegen!

Playadvisor wil het grootste platform voor spelen en bewegen van 0 tot 99 jaar te worden. Iedereen kan het nieuwe platform uitproberen op de stand van de Speeltuinbende. Kom jij jouw favoriete speelplekken toevoegen, plekken beoordelen en nieuwe plekken ontdekken?

Ook interessant