Toen ik op vakantie was, heb ik ervaren dat zoeven op zand mogelijk is. Maar hoe snel je zoeft hangt af van de snelheid van de persoon die de strandrolstoel duwt. Er zijn elektrische strandrolstoelen te koop, maar er zijn ook ‘gewoon’ standaard modellen zonder motor. Vraag maar eens aan de strandwacht. Ik kon er eentje gedurende een uur gratis gebruiken op het strand van Montauk Long Island, New York, maar je moet er rekening mee houden dat je op sommige stranden huur of een waarborgsom moet betalen om de stoel te mogen gebruiken.

Mensen die de strandrolstoel nog niet kende hielden mijn vriend staande en vroegen of hij die zelf had gemaakt. Want hij bestond uit PVC buizen, dikke nylon kussens en polyurethane wielen met polypropylene banden. Na zijn mededeling dat hij hem niet zelf had gemaakt wist ik dat hij het wel had gekund als hij er de tijd voor had gehad.

De strandwacht zei hem dat duwen op droog zand makkelijker ging dan op nat zand. We kwamen er al snel achter dat de stoel geen remmen had, toen hij over een kleine helling naar het water rolde. Denkend dat dit kwam omdat ik te veel bewoog terwijl hij een foto van me maakte, riep hij: “Zit stil!” We hielden toen de stoel maar evenwijdig aan de waterlijn want ik wilde echt niet uit vinden of hij met mij erin zou blijven drijven of niet.

Aan de rugleuning van de stoel hing een nylon tas voor onze spullen, dus konden we de stenen en schelpen die we vonden op ons eerste avontuur met de strandrolstoel mee te nemen. Ik realiseer me nu dat hoe snel je gaat niet alleen afhangt van de kracht van de persoon die je duwt, maar ook van hoe zwaar de belading van de strandrolstoel is…

Column door Christine Regber-Martens

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 14.07.2014 - 21:44 uur | Gène Schoenmaeckers

    Ook hier , net zoals op bestaande artikelen /blogs van Christine, straalt haar enthousiasme, plezier en ondernemingsgeest van het artikel af. Alles kan, alleen niet allemaal even makkelijk. Maar het KAN WEL!!
    Overigens lijkt mij dat deze constructie ook met pvc- buizen gevuld met zand (voor versteviging) best te verwezenlijken is. En ook nog licht in gewicht.
    Het is maar een idee maar helemaal onmogelijk lijkt me dit idee niet.
    Even had Christine bijna haar persoonlijke "waterdag". Helaas afgeschaft bij SGL...

27.01.2020 t/m 01.02.2020

E-healthweek 2020

Landelijk