Nieuws

Zorg meest aantrekkelijk om in te werken

7 mei 2014, Supportbeurs

De zorgsector is het meest aantrekkelijk om in te werken. Dat blijkt uit het jaarlijkse imago-onderzoek van Randstad. Ondanks de vele ontwikkelingen is de zorgsector het populairst. Het onderzoek werd gehouden onder 13.501 mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar. Meer dan dertig procent van de ondervraagden geeft aan dat de zorg voor hun het meest aantrekkelijke werkveld is.

Baaninhoud
Welke werkgevers en sectoren het hoogst scoren is afhankelijk van de aspecten die het belangrijkste zijn in een baan. Werknemers bepalen deze aspecten. De zorgsector scoort verrassend hoog op ‘interessante baaninhoud’. De zorgsector staat onder de respondenten bekend als sector met een fijne werksfeer en met goede carrièremogelijkheden.

Werkgevers
Niet alleen werken in de zorgsector komt goed uit de bus, ook werkgevers uit de zorgsector doen het goed. In de top 10 van non-profit bedrijven staan vier ziekenhuizen. Het AMC, het Antonius Ziekenhuis,  het LUMC en het Erasmus MC staan op de nummers drie, vier, zes en acht van meest aantrekkelijke werkgevers.

Winnaars
Het imago-onderzoek wordt elke veertien jaar door Randstand uitgevoerd. De werkgever die door het Nederlands publiek wordt verkozen tot de meest aantrekkelijk, krijgt de Randstad Award uitgereikt. Dit jaar wonnen Philips en TNO deze prijs.

Ook interessant