Nieuws

Zorgovereenkomsten PGB vernieuwd en vereenvoudigd

19 november 2018, Supportbeurs

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft nieuwe zorgovereenkomsten voor het Persoonsgebonden budget (Pgb) gemaakt die inmiddels online staan. Tot 1 januari 2019 mogen ook de oude versies nog gebruikt worden, daarna zijn deze nieuwe varianten verplicht.

De SVB heeft de zorgovereenkomsten versimpeld en korter gemaakt. Hierdoor is het invullen eenvoudiger geworden en kost het minder tijd. Via het online PGB-klantenpanel hebben budgethouders en vertegenwoordigers met de SVB meegedacht om deze vereenvoudiging tot stand te brengen.

Pgb zorgovereenkomst per zorgwet

Een van de belangrijke wijzigingen is dat de zorgovereenkomsten zijn uitgesplitst naar zorgwet. Wanneer je bijvoorbeeld een Wlz-budget hebt, dan zie je alleen vragen die hierop van toepassing zijn. Om te helpen de juiste zorgovereenkomst te kiezen, is er een keuzehulp gemaakt. Verder hoeft de budgethouder de gegevens van de vertegenwoordiger niet meer op elke overeenkomst in te vullen. En als de budgethouder gebruik wil maken van de salarisadministratie van de SVB, kan hij dat voortaan direct op de overeenkomst aangeven.

Omdat PGB primair een ‘instrument’ is in handen van cliënten of budgethouders, is de informatie over deze wijziging vooral via Per Saldo en via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te volgen.

Bron: VGN en Support Magazine

Ook interessant