Nieuws

Zorgverzekeringskaart handig hulpmiddel bij keuze zorgverzekering

14 november 2017, Supportbeurs

Zorgverzekeraars hebben hun premies voor volgend jaar bekend gemaakt. Je hebt tot 31 december de tijd om te besluiten of je wel of niet overstapt naar een andere verzekeraar. Besluit je vóór het einde van het jaar te switchen dan wordt je oude zorgverzekering opgezegd door je nieuwe verzekeraar, je hebt hier dus zelf verder geen omkijken naar.

Het is ook mogelijk om in januari nog je verzekering bij een andere zorgverzekeraar dan je huidige af te sluiten, maar let op: dan dien je je oude zorgverzekering zelf vóór 31 december op te zeggen!

Kaart voor basis- en aanvullende zorgverzekering

Vorig najaar introduceerde Zorgverzekeraar Nederland (ZN) de zorgverzekeringskaart voor uitsluitend de basisverzekering. Met deze kaart gaven zorgverzekeraars een helder inzicht in hun belangrijkste polisvoorwaarden en moest het vergelijken van polissen ‘op belangrijke elementen’ in één oogopslag duidelijk zijn voor de consument.
Nu is er ook voor de aanvullende zorgverzekering een verzekeringskaart, waarmee je makkelijk de verschillende dekkingen van de aanvullende verzekeringen overziet en een keuze kunt maken. “Verzekerden moeten zich goed kunnen oriënteren en goed onderbouwd een keuze kunnen maken voor een aanvullende verzekering”, stelt directeur van Holst van ZN. “Juist omdat daarbij de persoonlijke situatie grote invloed heeft op de zorgbehoefte, willen zorgverzekeraars hierover duidelijke en voor iedereen begrijpelijke informatie geven.”

Uniforme kaart

De zorgverzekeringskaart is uniform; zo zijn bijvoorbeeld de informatie, de indeling en vormgeving maar ook de (gestandaardiseerde) teksten gelijk, ongeacht welke kaart van welke verzekeraar je ook bekijkt.
“Hoe transparanter de informatievoorziening, hoe beter. Het blijft toch altijd een heel gepuzzel voor mensen om de juiste verzekering te kiezen. De zorgverzekeringskaarten helpen de consument hierbij.”, aldus de heer Dingemans van SUCZES.

Ook interessant?
Chronisch zieken en mensen met een beperking verzekerd via gemeente >

Ook interessant