Praktische info Support 2021

Wat is Support?

Support is het event dat mensen met een bewegingsbeperking én hun directe omgeving, informeert, inspireert en verbindt.

Waar en wanneer?

Support wordt gehouden van woensdag 19 t/m zaterdag 22 mei 2021 in Jaarbeurs in Utrecht. Je kunt de beurs alle dagen gratis bezoeken van 9.30 t/m 16.30 uur. Vanaf begin 2021 kun je je registreren voor een gratis entreebewijs.

Door de verplaatsing van Support naar mei 2021, is het mogelijk dat enekele faciliteiten afwijken. We streven ernaar om het aanbod op te schuiven naar oktober. Op dit moment bekijken we de mogelijkheden. Eventuele wijzigingen worden zo spoedig mogelijk aangepast op de website.

Gratis ADL-assistentie

Heb je tijdens het bezoek aan Support assistentie nodig? Dan is dat mogelijk! In samenwerking met de beursorganisatie verleent Fokus namelijk kosteloos ADL-assistentie aan de bezoekers van Support.

Lees verder

Rolstoel uitleen

Wil je een rolstoel lenen op Support? Dat is kosteloos mogelijk bij de hoofdentree (voor hal 8). Let op: je kunt een rolstoel niet van te voren reserveren en de uitleen is op basis van beschikbaarheid. We doen ons best om voldoende rolstoelen ter beschikking te stellen, maar we kunnen dit helaas niet garanderen.

Eten & drinken

Je kunt op verschillende punten op de beurs terecht voor iets te eten en drinken. Wij houden je via de website op de hoogte wáár precies.

Ik kom met...

Algemeen
Vanaf de Ring Utrecht volg je de blauwe ANWB-borden met ‘Jaarbeurs’. Je kunt bij aankomst kiezen uit meerdere parkeerterreinen. Bekijk hier alle parkeermogelijkheden en zie welk navigatieadres je kunt aanhouden.

Parkeren mindervaliden
Parkeerterrein P3 is in zijn geheel beschikbaar als speciale invalidenparkeerplaats. Dit terrein ligt het dichtst bij de entree van de beurs. Ook op P4 zijn een aantal invalidenparkeerplaatsen.

Op vertoon van je invalidenparkeerkaart kun je kosteloos parkeren bij Jaarbeurs, mits de pashouder van de invalidenparkeerkaart aanwezig is in de auto. Bij vertrek en het uitrijden van de parkeerplaats, druk je op de intercom voor de slagboom: op vertoon van je invalidenparkeerkaart wordt de slagboom kosteloos voor je geopend. Het is niet mogelijk om invalidenparkeerplaatsen te reserveren. Mochten deze plaatsen vol zijn, vraag dan hulp aan één van de parkeermedewerkers. Zij begeleiden je graag naar een andere geschikte parkeerplek.

Milieuzone centrum Utrecht
Let op: In het centrum van Utrecht geldt een milieuzone voor oudere personen- en bestelauto’s en vrachtwagens op diesel. Klik hier voor meer informatie. Heb je hiervoor een ontheffing nodig, dan kun je deze hier aanvragen via het elektronisch loket op de website van de gemeente Utrecht.

Trein, bus of tram
Jaarbeurs ligt pal naast station Utrecht Centraal en is dus goed te bereiken met het openbaar vervoer. Volg vanaf het station de borden ‘Jaarbeursplein’ en je staat binnen een paar minuten in het hallencomplex van Jaarbeurs. Plan je bus- of tramrit met 9292. Via de website van NS kun je jouw treinreis plannen en direct een treinkaartje (e-ticket) kopen.

Persoonlijke assistentie op NS-station
Heb je persoonlijke assistentie nodig bij jouw reis naar Jaarbeurs? In verband met de drukte, vragen we je dit zo spoedig mogelijk te regelen. Je kunt dit doen door contact op te nemen met de NS Servicecentrale via 030-2357822 (24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar).

Wil je met Valys naar Support komen? Dan is het belangrijk dat je op tijd jouw Valysreis boekt. In verband met de drukte kan jouw reis dan zo optimaal mogelijk ingepland worden.

Met Valys reis je buiten jouw regio voor een aantrekkelijk tarief en mag je gratis één begeleider meenemen. Om met Valys te kunnen reizen heb je een speciale Valyspas nodig. Kijk voor het aanvragen van zo’n pas of voor meer informatie op de website van Valys of bel met de klantenservice van Valys op telefoonnummer (0900) 96 30.

Contact

Heb je een vraag over jouw aanmelding voor de beurs, je toegangsbadge en/of beursbezoek?
Neem dan contact op met onze Visitor Service via info@jaarbeurs.nl of bel +31 (0)30 295 59 11.
De medewerkers van Visitor Service helpen je graag op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur.