Ank van Ganzewinkel

Ank van Ganzewinkel

Functie:
Columniste

Over Ank van Ganzewinkel

"Mijn naam is Ank van Ganzewinkel. Ik heb een vrij zeldzame progressieve spierziekte, die nog geen naam heeft, maar het komt er op neer dat de communicatie in mijn lijf van bijvoorbeeld mijn knie naar mijn hersenen en andersom niet goed verloopt waardoor onder andere mijn balans erg lastig is. Ook is mijn energie eerder op.  

Ik heb van een psycholoog de tip gekregen om mijn ziekte een naam te geven, dat zal ik hier ook doen: dat schrijft wel zo makkelijk! Ik heb mijn ziekte de naam Milo gegeven.

Ik had een gesprek met de psycholoog omdat ik behoorlijk geworsteld heb met Milo, onder andere met de onzekerheid die hij met zich mee bracht en brengt! Sindsdien lukt het me beter om mijn leven met een handicap een stuk positiever te zien en ik merk dat alles  nu veel makkelijker gaat! 

Ik wil columns schrijven over dingen die het leven lastig maken, maar op een luchtige manier.

Als ik met mijn columns iemand het gevoel kan geven dat hij of zij niet de enige is, of iemand inzicht kan geven hoe het is om te leven met een handicap, dan is het mooi. Maar ik hoop vooral dat mensen mijn columns met plezier lezen!"

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Ank op 31 juli 2018 plotseling is overleden. 
Haar moeder en zus laten weten dat zij met plezier columns voor SupportBeurs.nl schreef en dat zij het mooi vinden als haar columns gepubliceerd blijven.