Jacqueline van Kuilenburg

Jacqueline van Kuilenburg

Functie:
Columniste
Website:
www.salamistinkt.nl

Over Jacqueline van Kuilenburg

Ik ben Jacqueline, 37 jaar en ik heb een heel leuk leven. Ik ben getrouwd, heb twee dochters (9 en 13 jaar), werk als docent in het mbo en vul mijn vrije tijd met dansen, fietsen en jurkjes naaien.

Maar naast dat leuke leven heb ik een chronische aandoening, genaamd EDS. Die zorgt bij mij onder andere voor pijn, subluxaties en niet lang kunnen lopen, staan of zitten. Buitenshuis maak ik dan ook veel gebruik van mijn rolstoel.

Mijn beperkingen zorgen ervoor dat ik creatiever moet denken om mogelijkheden te kunnen blijven zien. Zo verschuift het buikdansen steeds meer naar inclusiedans, waarbij ik in mijn rolstoel dans, samen met professionele dansers en dansers met een (andere) beperking. En ook in mijn werk verschuiven mijn taken steeds meer van het lesgeven naar taken achter de schermen.

Het makkelijker, mooier en leuker maken van het leven met een chronische aandoening, dat is wat mij bezighoudt en waar ik over schrijf op mijn blog Salamistinkt.nl. Soms met de bijbehorende worstelingen, die kom ik nu eenmaal ook tegen. Het schrijven erover zorgt ervoor dat ik het weer in perspectief kan zien of het van me af kan zetten. En het delen van mijn schrijfsels zorgt weer voor meer begrip en inspiratie, iets wat ik graag door wil geven en ontvangen.