José van Rosmalen

José van Rosmalen

Functie:
Columnist
Website:
www.josevanrosmalen.nl/

Over José van Rosmalen

Mijn naam is José van Rosmalen. Ik ben geboren in mei 1947, het begin van de warmste zomer (nog altijd!) die Nederland ooit had. Ik groeide op in Utrecht en Den Bosch en woon nu in de regio Rotterdam.

Mijn moeder had Italiaanse voorouders. Als zesjarig jongetje kreeg ik de eerste problemen met lopen, door wat later een erfelijke spierziekte bleek te zijn. Inmiddels heb ik geleerd om met die lichamelijke beperking te leven.

Ik houd van schrijven, lezen en reizen. Als jongeman trok ik er liftend op uit, later zocht ik meer het comfort; al die reiservaringen hebben een schat aan indrukken achtergelaten.

Ik ben opgegroeid tussen boeken; mijn vader werkte bij een uitgeverij. Ik lees literaire boeken, thrillers, biografieën en ook wel boeken over kunst.

Nu ik wat ouder ben en niet meer financieel afhankelijk van een baan, richt ik me meer op schrijven. Ik beperk me niet tot één genre, maar schrijf gedichten, columns en korte verhalen. Een aantal daarvan heb ik dit voorjaar gebundeld in het boekje ‘over grenzen’ dat ik in eigen beheer heb uitgegeven.

Klik hier voor mijn website