Columns

Boodschappen doen ten tijde van corona met gebruik van mijn rolstoel

20 mei 2020, Supportbeurs
Boodschapen doen in rolstoel in tijden van corona

Ik verwonder me in de supermarkt.

Er staat een rij winkelkarren waar ik niets mee kan. Ik heb een mandje nodig, maar die staan nu achter de klantenservice en daar was ooit een medewerkster niet van op de hoogte. Ik wel, dus maar even duidelijk gemaakt.

Het is onhandig zoeken, hoe moet ik iemand vragen iets wat te hoog voor me is te pakken en ergens neer te leggen waar ik er bij kan?

Toen ik bij de kassa stond dook er iemand over me heen met “kan ik even helpen”, zooo lief maar ik schrok me te pletter. Om mijn boodschappen in te pakken werd er altijd een andere medewerkster gevraagd. Nu lijkt het mij beter dat zelf te doen, omdat iemand vragen weer te dicht bij is. Uiteindelijk ontstaat er een situatie waarbij er iemand vlak naast me zijn eigen boodschappen staat in te pakken… Ik moet toch maar weer laten bezorgen. Dan vraag ik de bezorgers mijn boodschappen op tafel te zetten, want wanneer ze in de deuropening staan kan ik er niet bij. Het blijft onhandig mensenwerk en ik blijf duidelijk een uitzonderlijk geval in mijn rolstoel.

Bekijk & lees alle columns door Pia Hendriks >

Ook interessant