Nieuws

Een hele nieuwe Support Magazine

17 februari 2020, Supportbeurs
Cover Support Magazine februari 2020

Support Magazine heeft een nieuwe look. Met een fraaiere vormgeving en dito fotowerk, gedrukt op fijner papier. Wat blijft is de redactionele insteek: eigentijdse lifestyle-informatie voor de actieve mens met een lichamelijke beperking.

Het eerste nummer in de gerestylede versie valt vrijdag 14 februari 2020 bij duizenden abonnees in de brievenbus. Met daarin onder meer de volgende onderwerpen:

Groot interview Marc de Hond
Omgaan met klimaatverandering, dat was het thema van Marc de Honds theatermonoloog in 2018. De diagnose blaaskanker zorgde er echter voor dat hij zijn voorstellingen noodgedwongen moest afbreken. Na een intensieve periode is hij terug, maar wel met een andere invulling van zijn show. “Met mijn ziekte is er iets anders, urgenters op mijn pad gekomen.” In gesprek met Supports hoofdredacteur Monique Wijnen legt Marc uit wat hem drijft. Zijn voorstellingen – ze worden allemaal opgenomen – zijn vooral voor later. “Mocht ik mijn kinderen onverhoopt niet zien opgroeien, dan kunnen ze me later bingewatchen.”

Amputatievoetbal
Bij PSV kan het: voetballen met één schoen. Amputatievoetbal is net even anders dan ‘gewoon’ voetbal. Een wedstrijd duurt bijvoorbeeld twee keer 25 minuten en een team heeft zeven spelers. Veldspelers missen een been, of een deel daarvan, en bewegen zich voort op krukken. De keeper mist een (deel van) een arm. Support’s sportredacteur Robin Wubben sprak met keeper Eddy Neggers – hij was de man die het initiatief nam voor een amputatieteam bij PSV – en coach Harm Oppers. “We willen we onze kennis delen met betaaldvoetbalclubs en amateurverenigingen (..) zodat nog meer mensen met een amputatie de kans krijgen onze sport te beoefenen.”

VN-Verdrag Handicap
Vooruitgang voor mensen met een beperking. Dat beoogt het VN-Verdrag Handicap. Maar werkt het ook? Er verschenen verschillende rapportages, en aan de resultaten werd in december een Kamerdebat gewijd. Redacteur Ad van Gaalen dook in de – elkaar nogal tegensprekende – rapporten.

Wonen Special
In het katern Wonen aandacht voor een opmerkelijk particulier wooninitiatief in Nijmegen. Nathalie Verstegen (31) ervaarde dat het bij bestaande mogelijkheden voor zelfstandig wonen met zorg, verre van gangbaar is om zelf te kunnen kiezen hoe en waar je woont. Maar ook met wie je woont, en wie je zorgverleners zijn. Dat moet en kan anders, besloot powervrouw Nathalie. Ze startte het project Mindset Wonen. Eind volgend jaar worden er tien aanpaste nieuwbouwwoningen opgeleverd voor mensen met een zorgvraag die autonoom willen leven. Nathalie is nog op zoek naar kandidaten voor haar project.

Ook in de Wonenspecial: Acht woontips van architect Dianta Wilmsen. “De perfecte aangepaste woning is lastig vindbaar. Dus moet je zelf creatief zijn in het ontdekken van mogelijkheden,” zegt Dianta Wilmsen resoluut. “Er is veel mogelijk, maar je moet wel out of the box denken.”

Huizenruil voor rollende reizigers
Het is een eenvoudig en geniaal idee: van aangepast huis ruilen tijdens je vakantie. Support’s reisredacteur Eelke Kelderman nam de proef op de som. Ze wisselde via een huizenruilsite voor aangepaste woningen een maand lang van onderkomen met Marilyn in Toronto. “Ons appartement in Canada voelt als een thuis. Het bed slaapt zelfs lekkerder.”
Wat nog meer?
Een vermakelijk interview met de bekende (anderhalfbenige) Hagenees Jeffrey Huf, een vooruitblik op de beurs Support die over drie maanden in Utrecht losbrandt, de nieuwe rubriek #durftevragen, een activiteitenkalender (ook nieuw), fijne columns, handige producten, en nog veel meer.

Bestellen
Bestel het februarinummer (editie 1-2020) op de website van Support Magazine. Wil je in de toekomst verzekerd zijn van automatische toezending van élke editie, dan kun je beter meteen een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar.

Online nieuwsvoorziening
Heb je al een abonnement op de gratis wekelijkse e-nieuwsbrief van Support Magazine? Zonee, meld je dan meteen even aan op supportmagazin.nl. Support Magazine is ook op verschillende social media actief. Kijk bij @supportmagazine op Facebook en Twitter. Instagram: @support.magazine.

Ook interessant