Nieuws

In de rolstoel op de toppen van de Andes

3 juni 2014, Supportbeurs

De geisers in IJsland, Machu Pichu in Peru of de stranden van Spanje. Ook als je een beperking hebt, kun je al deze mooie plekken in de wereld bezoeken. De keuze aan speciale reizen is enorm. Van een lekkere luie zonvakantie tot een safari in Zuid Afrika. Ervaren reisorganisaties maken het een onvergetelijke ervaring. Zij weten de weg en kennen de goed toegankelijke accommodaties en excursies.

Waaghalzen en zonaanbidders
Is het iets voor jou om met 100 km per uur in een bobslee van de Noorse fjorden te razen, of misschien toch liever eens paragliden in de Italiaanse Alpen? In verschillende reisverslagen staan spectaculaire foto’s van mensen die hun droom waarmaken. Maar het hoeft allemaal niet zo extreem, ook een heerlijke cruise of strandvakantie zijn mogelijk.

Onmogelijke droom?
Met een beetje uitzoekwerk kan vrijwel iedere droomvakantie werkelijkheid worden. Daarbij gaat het niet alleen om de persoon met een handicap, juist het hele gezin moet genieten van de reis. Een reiziger beschreef zijn vakantie als een paar weken vrijheid, weg van de dagelijkse zorgen en intens genieten van alle nieuwe ervaringen. Een vakantieganger naar Spanje vertelt dat de zon in haar huis gaat schijnen, iedere keer als ze het fotoalbum van haar vakantie opent.

De weg kennen
Als je behoefte hebt aan een aangepaste omgeving, weten de reisorganisaties precies waar je terecht kunt om jouw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Maar ook als je zelfstandig op pad wilt, is er veel mogelijk. Er zijn aangepaste campers te huur en je kunt vakantiewoningen of caravans huren die goed toegankelijk zijn voor jou.

Alles draait om vrijwilligers
De spil in een geslaagde georganiseerde vakantie voor personen met een handicap zijn de mensen van het begeleidende team. Onvermoeibaar zorgen zij voor een soepel verlopende reis waarbij mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Naast een aantal professionals, wordt meestal ook een beroep gedaan op een groep vrijwilligers. Zonder hen zou dit soort reizen veel te duur worden en niet meer haalbaar. Een reisorganisatie die per jaar 4000 vakantiegangers heeft, heeft maar liefst 800 vrijwilligers ter beschikking die één of meerdere reizen meemaken. De eigen staf bestaat uit slechts 36 mensen. Dit geeft wel aan dat de vrijwilligers voor reizigers met een handicap onmisbaar zijn.

Dus als je al lang droomt van een avontuurlijke reis of eens heerlijk met jouw gezin een mooi huisje in eigen land wilt huren, ga eens op onderzoek uit en je zult verrast zijn door de vele mogelijkheden. Gewoon even ‘googelen’ en de hele wereld ligt voor je open. Fijne vakantie!

Ook interessant voor u? 
Jammer van die slaapkamerdeur…>
 

Ook interessant