Nieuws

Mantelzorg doe je samen

25 augustus 2016, Supportbeurs

1 op de 3 Nederlanders is mantelzorger. Het gaat ons dus allemaal aan. Je bent het, wordt het of hebt er (straks) een nodig. Toch is er onvoldoende (h)erkenning van mantelzorgers.

Het hele jaar maakt Mezzo als landelijke vereniging voor mantelzorgers zich hard voor hen. Met steun, advies en diensten om hun leven gemakkelijker te maken. Een van de activiteiten is de Dag van de Mantelzorg.

Het thema van de Dag van de Mantelzorg op 10 november 2016 is Mantelzorg doe je samen. Rondom de Dag van de Mantelzorg willen we breed aandacht vragen voor mantelzorgers. Mantelzorgers dichterbij halen en waardering en steun geven.

Nodig, want niet-mantelzorgers (h)erkennen mantelzorgers onvoldoende. Tegelijk zijn er veel mantelzorgers die zichtzelf niet als mantelzorger zien of willen zien. Zij vinden de zorg die zij geven vaak vanzelfsprekend. Maar daardoor hebben ze soms geen of weinig tijd voor zichzelf. En om hulp vragen is niet altijd makkelijk. Zij kunnen extra steun heel goed gebruiken.

Het géven en vrágen van die steun staat centraal rondom de Dag van de Mantelzorg.

Wat doet Mezzo verder rondom de Dag van de Mantelzorg?

  • Publiciteit: Op landelijk niveau zoekt Mezzo de publiciteit op om het thema onder de aandacht te brengen en biedt tools voor mantelzorgers om extra steun te realiseren.
  • Publiekscampagne activeert Nederland: Vanaf oktober roepen we Nederland op in actie te komen voor mantelzorgers. Hen te steunen met een goed gesprek, een kop koffie, boodschappen, of door een uurtje de zorgtaken doen.
  • Pers: Daarnaast zoeken we ook pers-aandacht. Aan de hand van onderzoek én praktijkverhalen hopen we ook in pers en op tv aandacht te krijgen voor het belang dat mantelzorg iets is dat je sámen doet. Hiertoe zoeken we nu contact met een aansprekende persoonlijkheid.

Doel: heel Nederland betrekken bij mantelzorg. Want mantelzorg is van ons allemaal.

Meer informatie over de Dag van de Mantelzorg én de activiteiten in jouw regio vind je op Dagvandemantelzorg2016.nl

Ook interessant