Columns

De realiteit als een Disney sprookje

9 april 2012, Supportbeurs

Mijn vorige column ging over spiegelbeeld. Het accepteren van jezelf en trots zijn op alles wat je nog kan. Sinds ik mijn masker af heb gezet, krijg ik steeds vaker een compliment. Mensen vinden het knap hoe positief ik in het leven sta ondanks mijn beperkingen en ziektes. Ik was er zelf niet zo bewust van dat mijn manier van leven zo bijzonder en positief was. Ik ben na het ongeluk in een soort overlevingsmodus gekomen en heb een manier gevonden die het leven voor mij leuk en aangenaam maken.Ik ben gelovig en haal veel kracht dan ook uit het geloof. Maar niet alleen het geloof zorgt ervoor dat ik zo positief kan blijven. Ik hou van Disney films. Ik kan de meeste letterlijk meepraten maar dat maakt me niet uit. De boodschap die verwerkt zit in het verhaal vind ik erg mooi.
Als je bijvoorbeeld naar de film Cars kijkt, laten ze zien dat je goed bent zoals je bent en iedereen een talent heeft. In de film is Takel, een oude takelwagen, verdrietig dat hij niet kan racen en er lelijk uit ziet. Gedurende de film kom je erachter dat de takelwagen ook echt nodig is om andere te helpen en het niet uitmaakt hoe je eruit ziet. Mooi toch?
Of als je kijkt naar de Reddertjes. Die film gaat over muizen die een kind van een boze pleegmoeder willen redden. De muizen zijn erg klein, maar doordat ze geloven in zichzelf lukt het hun om de pleegmoeder te verslaan en het meisje te redden. Je bent nooit te klein om een held te zijn, zolang je maar in jezelf geloofd!
En bij de Kleine Zeemeermin laten ze zien dat je je geluk zelf in de hand hebt. Ga je hart achterna en geniet van het leven. Je hebt de regie zelf in de hand.
Zo kan ik nog uren doorpraten over de films van Disney. Voor mij is het verkrijgen van mijn beperkingen en ziektes nooit een nachtmerrie geweest. Natuurlijk had ik liever gezond willen blijven, maar het brengt ook mooie dingen met zich mee.
Ik heb geleerd te genieten van het leven en mijn talenten in te zetten om andere mensen te kunnen helpen. Ik laat me niet ontmoedigen door tegenslagen of door negatieve reacties van andere mensen in mijn omgeving. Hoe moeilijk het ook was om een stage te vinden, ik ging door. Ik geloofde in mezelf en in mijn kwaliteiten als creatief therapeut. Nu loop ik stage en laat ik, iedereen die eerst negatief was, verbazen door mijn talenten.
Leef je eigen leven en geloof in jezelf. Je bent zoveel meer als iemand met een beperking en/of ziekte. Gebruik je talent en word de hoofdrolspeler in je eigen sprookje!

Bekijk & lees alle columns door Yvette Moerdijk

Ook interessant