Nieuws

Handige checklists vóór en ná keukentafelgesprek

15 juni 2016, Supportbeurs

Cliëntorganisatie Mee IJsseloevers heeft twee handige checklistst opgesteld; één om je optimaal voor te bereiden op het keukentafelgesprek en een om na afloop het gesprek te evalueren. Zo ben je er zeker van dat je niets over het hoofd ziet.

Laat je bijstaan tijdens jouw keukentafelgesprek

Lees als voorbereiding ook nog eens onze ‘7 Tips voor het keukentafelgesprek’. Hier staat als tip 4 dat je het gesprek niet alleen hoeft aan te gaan. Je kunt een voor jou vertrouwde persoon of een onafhankelijke cliëntondersteuner vragen bij het gesprek aanwezig te zijn. Het is in de wet geregeld dat je als zorgvrager altijd gratis een beroep mag doen op een onafhankelijk cliëntondersteuner.
Heb je een mantelzorger? Zorg dan dat deze eveneens aan tafel zit; hij/zij heeft immers ook recht op ondersteuning.

Download en print de checklists

Checklist ‘Voor / op gesprek’: bereid je goed voor op het gesprek. Dat hoef je niet alleen te doen. Vraag iemand die je goed kent of bijvoorbeeld een onafhankelijk cliëntondersteuner van de organisatie MEE  je te helpen. De checklist kun je uiteraard meenemen naar het gesprek!

Checklist ‘Na gesprek’: een handige lijst om na te gaan of alles tijdens het gesprek aan bod is gekomen of dat je wellicht nog aanvullende, openstaande vragen hebt.

Bron: Mee-veluwe-ijsseloevers.nl/gesprek-over-zorg-of-ondersteuning en Zorgwelzijn.nl

Ook interessant