Nieuws

Samen naar goed toegankelijke samenleving tijdens coronacrisis

14 mei 2020, Supportbeurs

Ervaar jij problemen met toegankelijkheid nu we in een anderhalvemeter maatschappij leven? En heb je ideeën voor mogelijke oplossingen? Ga dan naar het meldpunt Goed Toegankelijk, dat speciaal door het College voor de Rechten van de mens is geopend.

Volgens het college zijn winkels, horeca en andere dienstverlening niet voor iedereen toegankelijk. Door de coronamaatregelen ervaren mensen met een beperking extra knelpunten. Even boodschappen doen bij de supermarkt, medicatie halen bij de apotheek of online een aankoop doen is voor mensen met bijvoorbeeld een mobiliteits- of zintuigelijke beperking niet vanzelfsprekend, aldus het college.

De organisatie zegt zelf signalen daarover te krijgen maar ook via netwerk- en belangenorganisaties voor mensen met een beperking. Daarom wil het college weten met welke toegankelijkheidsproblemen mensen met een beperking te maken krijgen en wil het weten wat goed gaat en welke oplossingen er zijn om de toegankelijkheid te verbeteren.

Het college roept mensen met een beperking en ondernemers op hun ideeën en oplossingen voor het verbeteren van de fysieke en digitale toegankelijkheid van goederen en diensten te melden. Ondernemers moeten bij de voorbereidingen voor de 1,5 metersamenleving extra aandacht besteden aan het verbeteren van de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Bron: College voor de Rechten van de Mens

Ook interessant