Nieuws

Skihelling, autoparcours, rolstoelskating, silent disco; in de Jaarbeurs is tijdens Support ondanks een bewegingsbeperking veel mogelijk

9 juni 2022, Supportbeurs
Support-2018-beursvloer

Support viert haar 20-jarig bestaan en pakt groots uit met activiteiten voor mensen met een bewegingsbeperking

Utrecht, 9 juni 2022 – Van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 juni vindt in de Jaarbeurs Support plaats. Support is een belevingsevenement voor mensen met een bewegingsbeperking. Samen met een scala aan organisaties kunnen bezoekers de mogelijkheden zien om volwaardig mee te doen aan de maatschappij. Organisaties die mensen hierin ondersteunen zijn breed vertegenwoordigd, met tal van activiteiten en sessies; van de Mentelity Foundation van Bibian Mentel tot de Nederlandse stichting voor het Gehandicapte kind en Handicap NL.

Marleen Rompen, Projectmanager van Support: “Deze editie staat in het teken van ‘ik kan wonen, reizen, recreëren, leren, werken, spelen en sporten’. We hebben dan ook een compleet sportveld in de Jaarbeurs, verzorgd door de Johan Cruyff Foundation samen met de Esther Vergeerfoundation. Er is een Ski-slope en een inclusieve speeltuin van Eibe. Voor iedereen is er wat, je kunt zelfs met een aangepaste auto een testrit maken op ons parcours.”

In hal 7 is het XL Skills event waar bezoekers kennis kunnen maken met Fitness, Adaptive training, (rolstoel)skating en een wheelchair-skills parcours. Er is een silent disco voor ieder wie van een dansje houdt en op zaterdag geeft TeamNL Powerchairhockey (de nummer één van de wereld) een demonstratie. Support sluit op zaterdag af met een groots feest, vanaf 15:30 tot 16:30 uur.

Voor de meer dagelijkse zaken is er ook voldoende te beleven, met onder andere een aangepaste kookstudio. Bezoekers kunnen een boek laten signeren tijdens een meet & greet met onder andere Jan Troost (levenskunstenaar) en Willem Hooft (professioneel kite surfer). Ook kunnen mensen een kijkje nemen in de vakantiestraat voor een inclusieve droombestemming.

Rick Brink, voormalig Minister van Gehandicaptenzaken; “Jong of oud, voor mensen met een beperking is het lastig volwaardig meedoen in een snel veranderende maatschappij. Hoewel er veel goede initiatieven zijn, gaat het nog niet hard genoeg. Als belevingsevent laat Support mensen vier dagen lang, op een laagdrempelige manier, zien wat onbeperkte mogelijkheden zijn. Het doet mij goed dit event te mogen openen. Daarnaast geef ik drie inspiratiesessies; één over mijn leven, één over arbeid en één over toegankelijke recreatie. Als afsluiter maak ik onder begeleiding van een cameraman, een rondje over de vloer voor iedereen die er niet bij kon zijn.”

Naast dat er veel te beleven is, zijn er meer dan 140 exposanten aanwezig. Deze tonen de laatste innovaties en voorzien bezoekers van de laatste informatie. Ook zijn er twee theaters, waar elke dag een vol programma met de meest inspirerende sessies wordt geboden. Tot slot is er een hotspot, waar bezoekers terecht kunnen voor een meer ‘intieme ervaring’.

Support is gratis toegankelijk en is onderdeel van de Dutch Health Week. Meer informatie over de Dutch Health Week is te vinden op www.dutch-healthweek.nl.

Partners van Support zijn onder anderen; Spierziekte Nederland, Handicap NL, het Gehandicapte Kind, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Firevaned, Ieder(in), NVvA, Dwarslaesie organisatie Nederland, Ester Vergeer Foundation, Johan Cruyff Foundation en Mentelity Foundation. Op de beurs presenteren zich onder anderen de Zonnebloem, Able 2, Sunrise Medical, 2KERR, Pronk Ergo, Fokus Wonen, Welzorg Nederland, Etac, Focal Medical, De Special Social Club, Stichting Cripple X entertainment, Lewis Seating, Wheelchair Skills Team, Rai Vereniging, Eibe, Erky en Onbeperkt aan de slag.

Meld je gratis aan

Ook interessant