Uncategorized

Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent

29 juni 2020, Supportbeurs

Of het nu betaald is of niet, werken is belangrijk. Je wilt een doel hebben. Met je kennis en knowhow wil je een bijdrage leveren aan de samenleving. In de juni-editie van Support Magazine veel aandacht voor het thema Werk, met onder andere handige tips voor het aanvragen van voorzieningen bij UWV. Het is goed te weten dat de overheid voor dit jaar 100 miljoen euro heeft uitgetrokken voor hulpmiddelen voor mensen met een beperking om onderwijs te kunnen volgen en te kunnen werken. Meer arbeidspotentieel zorgt voor een inclusieve arbeidsmarkt, aldus UWV’s landelijk manager voorzieningen Ronald van Zijp.

Virus
Het coronavirus zette de afgelopen maanden de samenleving op zijn kop, maar voor mensen met een beperking is het niet zelden extra bedreigend. Uit een peiling (eind mei) onder Supportlezers blijkt dat zo’n 70 procent nog even voorzichtig is als aan het begin van de crisis. 85 procent maakt zich zorgen over de 1,5 metersamenleving. Hoe ga je daarmee om? Eelke, Jacqueline en Marie-Jose, drie welbespraakte vriendinnen met een spierziekte, hebben daar wel wat over te vertellen. Via Zoom gaan zij met elkaar de diepte in en de Supportlezer mag meelezen.

Rolstoelsport

Op de cover van de nieuwe Supporteditie schermster Elke Lale van Achterberg. Met haar 20 jaar en 17 medailles op zak (waaronder goud op het WK onder de 17 jaar) is ze nu hard op weg naar de Paralympische Spelen in Tokio. Momenteel schermt Elke in het Turkse rolstoelschermteam. In een interview met Robin Wubben legt ze uit hoe dat gekomen is. 

“Iedereen kan boksen, echt iedereen,” vertelt rolstoelboks-pionier Antoine Schutte. In Nieuwerkerk aan den IJssel heeft zijn No Limits Gym de eerste – en tot nu toe enige – rolstoeltoegankelijke boksring van ons land. Boksen is een van de oudste sporten ter wereld, maar een paralympische variant is er niet. Nóg niet. Antoine Schutte zet zich ervoor in.

En verder

  • Jiska Stad-Ogier over de consequenties van de nieuwe Wajongwet
  • Zomermode voor rolstoelers
  • “Arbeid voor onvolwaardigen.” Een congres in 1928 zorgde voor een kanteling in het denken over werken met een lichamelijke beperking. De uitgangspunten waren verrassend modern.
  • Zit slim, eet gezond. Support Magazine interviewt Sitting Chef Annemarie de Vries-Postma over het belang van gezond eten bij een zittend (lees: rollend) bestaan.
  • En natuurlijk fijne columns, vaste informatierubrieken en nog veel meer lezenswaardigs!

Bestellen/abonneren
Bestel het juninummer (editie 3-2020) op de website van Support Magazine. Wil je in de toekomst verzekerd zijn van automatische toezending van élke editie, dan kun je meteen een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar en je krijgt er tijdelijk twee fijne cadeaus bij.

Online nieuwsvoorziening
Op de website supportmagazine.nl kun je je abonneren op de (gratis!) wekelijkse e-nieuwsbrief van Support Magazine. Kijk voor actueel nieuws ook op Facebook en Twitter (@supportmagazine). Of op Instagram (@support.magazine).

Ook interessant