Columns

Ik kom even mijn bed niet uit maar ben intens gelukkig

17 maart 2013, Supportbeurs

Op de momenten dat het lichamelijk wat minder gaat merk ik hoe intens gelukkig ik ben. Maandag had ik namelijk weer een dag dat ik niet mijn bed uit kon komen. Ik was zaterdag terug gekomen uit Tenerife. Het reizen en de wisseling van temperatuur waren te veel voor mijn lichaam.Ik lag in bed. Ik had zoveel pijn en was zo moe dat er zelfs geen tv aanstond. Ik was alleen met mijn gedachten. Het was relatief lang geleden dat ik niet uit mijn bed kon komen en dat eten en drinken een bijzaak werden.

Vroeger zou ik me enorm druk maken en piekeren over alles wat ik moest gaan doen. Inmiddels ben ik wat meer ervaren in het niets doen en lukte het me om te ontspannen en te genieten. Ik kon niets aan de situatie veranderen dus kon ik het maar beter accepteren.

Momenteel gaat het erg goed in mijn leven. Met tafeltennis maak ik grote sprongen vooruit. Dingen die ik 3 maanden terug niet kon gaan me nu goed af. Dit geeft mij veel vertrouwen en voldoening. Ik train dan ook wel veel maar het is het waard.

Daarnaast is Infinita nu bijna een maand een officiele stichting. Dat we een stichting zijn geworden was natuurlijk al een mooie droom maar alles word nog mooier. De stichting gaat ook al erg goed lopen. De site is af, flyers zijn binnen en de armbandjes die we verkopen met de tekst “you’re perfectly imperfect” zijn niet aan te slepen.

Daarnaast hebben we verschillende belangrijke afspraken staan waardoor onze stichting uit het niets een groter bereik krijgt. Super gaaf dus.

Oke met school gaat het niet goed. Ik ben een lang studeerder en ze willen al mijn behaalde resultaten laten vervallen. Ik kan gelukkig wel een bezwaar indienen maar toch maak ik me hier niet echt druk over. Ik ga ervan uit dat het wel goed komt omdat het te belachelijk is voor woorden.

Hoewel mijn lichaam echt even niet leuk is, is mijn leven dat wel. Ik geniet van alles wat ik doe en weiger om me gek te laten maken door minder leuke dingen die gebeuren. Want na regen komt dan misschien wel zonneschijn, maar tijdens de regen is er een mooie regenboog zichtbaar!

Bekijk & lees alle columns door Yvette Moerdijk.

 

Ook interessant