Columns

Klaar met het moeilijk doen!

9 juli 2012, Supportbeurs

De badkamer is volledig aangepast naar de toenmalige situatie. Denk ik terug aan 1999, dan herinner ik me dat ik me vele jaren prima heb gered. De krapte in de douche en het toilet heeft me steun gegeven bij het staan en manoeuvreren. Echter dit is het verleden.
Sinds 2007 loop en sta ik niet meer. Mijn mobiliteit en transfers vinden nu plaats in elektrische vorm. De elektrische rolstoel en tillift hebben het van mijn lichaam overgenomen.

Een groot verschil is dat ik nu bedienbaar ben. Het gaat allemaal niet zo automatisch meer. Er zijn meer handelingen die ik bewust doe dan onbewust.
Een ander groot verschil is dat ik bij verplaatsen van A naar B meer ruimte nodig heb voor mijn stoel en de tillift.

Die ruimte in de badkamer is nu het probleem. Die ruimte is er dus niet!
Hier heeft vooral het toiletbezoek onder te lijden. Met de tillift kan ik vanaf de slaapkamer niet direct naar het toilet. Hiervoor is een sightseeing tour door de woonkamer en hal nodig. In de hal en het toilet vindt nog een hoop gemanoeuvreer plaats, zodat ik goed op het toilet beland.

Dit gaat nu een aantal jaar zo. Ik neem het voor lief en het gaat prima. Echter de laatste maanden begint het moeilijke gedoe me op te breken. Toch gek hoe dit werkt in mijn gedachten. Blijkbaar zit er een grens aan de houdbaarheid van gedoe nemen zoals het is. En dan ineens begint het te kriebelen. Nou ja, ineens. Natuurlijk is er wel een aanleiding geweest. Misschien omdat ik tot nog toe geen goede nieuwe tillift heb kunnen vinden? Of zijn het de sporen van de tillift op de deuren, deurposten en stukke wandtegels?

Welke prikkel het dan ook is geweest, ik zie steeds meer op tegen de hele reis. De gedachte die nu overheerst is dat dit toch makkelijker moet kunnen.
Na wat getwijfel in mijn hoofd, besluit ik het traject aan te gaan. Ik moet een goede oplossing vinden voor de badkamer en een aanvraag indienen bij de WMO bij de Gemeente. Dit zijn geen simpele en eenvoudige klussen. Toch hoe meer ik erover nadenk, hoe meer zin ik erin krijg. Ik ben klaar met dat gedoe! Weg met het oude. Weg met het verleden. Ik heb zin in nieuw, mooi en vooral meer gemak!

Ook interessant