Columns

Mijn bucketlist met wensen en dromen

8 mei 2012, Supportbeurs

Het leven is kort en kostbaar en ik wil alles eruit halen wat erin zit. Ik wil niet later denken “had ik dat maar gedaan toen ik nog gezonder was”. Ik weet hoe het is om van de een op de andere dag beperkt te zijn. Ik moest mijn hele leven omgooien en mijn toekomstplannen aanpassen aan de nieuwe situatie.

Hierdoor kwam ik erachter dat ik nooit echt deed waar ik gelukkig van werd. Natuurlijk had ik veel plezier in mijn opleiding en in mijn werk maar echt tijd voor mijn dromen had ik niet.

Zo heb ik geleerd te leven met de dag en alles aan te pakken wat mij gelukkig maakt. Ik heb een bucketlist waar al mijn dromen en wensen opstaan die ik ooit nog een keer wil gaan doen. Inmiddels staan er ruim 300 dingen op de lijst.

Als de situatie zich zo voordoet dat ik een wens in vervulling kan laten gaan, ga ik er helemaal voor. Voor hetzelfde geld gebeurt er weer iets waardoor mijn leven op zijn kop staat. Ik wil nooit spijt hebben van dingen die ik niet heb gedaan, daar is het leven te kostbaar voor.

Inmiddels heb ik een handjevol dingen van mijn lijst kunnen verwezenlijken. Het feit dat ik ze kon afstrepen maakte me erg gelukkig. Weer iets gedaan wat ik wilde en wat ik lichamelijk aankon. Een overwinning op mezelf.

Ik had echt nooit kunnen dromen dat parasailen in mijn toestand zou kunnen. Hij stond op mijn lijst en op vakantie was het dan toch mogelijk. Super vet was om te ontdekken dat ik het wel kon. Het was heel erg fijn dat de eigenaar in Tenerife kosten nog moeite spaarde om mij te helpen.

Als je gelijk bij alles denkt: nee dat kan ik toch nooit, zal het je ook nooit lukken. Blijf dromen en ooit komt je droom uit. Walt Disney zei ooit “if you can dream it, you can do it”. Daar ben ik helemaal mee eens en is dan ook een van mijn levens motto’s.

Alles wat ik afgerond heb schrijf ik als verslagje in een boek met een foto en datum. Dat is erg leuk om later terug te zien en lezen. Alles wat ik gedaan heb voelt als een overwinning en maakt mijn leven waardevoller.

Dit jaar ga ik 2 dagen naar de support beurs. Hopelijk kan ik dan een hoop nieuwe dromen toevoegen op mijn lijst om ze zo straks weer te kunnen afstrepen. Door het krijgen van mijn ziekte en beperking heb ik echt geleerd te kijken naar de mogelijkheden en daar 200% van te genieten.

Keep dreaming.

Bekijk & lees alle columns door Yvette Moerdijk

Ook interessant