Columns

Ongehinderd.nl informeert over toegankelijkheid

19 augustus 2012, Supportbeurs

Een half jaar geleden ontdekte ik de site. Ik moest naar een bijeenkomst en dan ga je zoeken op internet hoe het zit met de toegankelijkheid.

Uitwisselen van informatie, daar gaat Ongehinderd.nl om. Als bibliothecaresse (rolstoel-gebonden) ben ik natuurlijk bekend met informatieverwerking en dit ligt helemaal in mijn straatje!
Oke, maar die bijeenkomst was het eerste wat ik moest doen. Men vertelde mij dat alles toegankelijk was. Er was dus een invalidentoilet maar daarvoor moest je door de heren wc. Er was een zaaltje, maar de aanwezige rolstoelers zaten akelig vooraan en er moest eerst een houten plank komen om er binnen te komen.Toen ik thuis kwam meteen, op een zakelijke manier de info op de site gezet. “invalidentoilet via de heren wc”.

Heerlijk, mijn ei was ik kwijt!
Sindsdien gaat mijn fototoestel altijd mee. Ben ik blij wanneer ik een echt goed aangepaste situatie op de site kan zetten. Krijg ik soms te horen: we zijn van plan……

Ik hou van “we zijn van plan”.
“Meneer, ik zal u een mail sturen zodat u mogelijke veranderingen in de toekomst door kunt geven”.

Dank aan alle kopjes koffie bij diverse gelegenheden en milkshake bij het restaurant met de letter “M” die ik moest wijzen op de ontbrekende afrit van de stoep.

Het is iedere keer diep ademhalen en met een glimlach: ”bent u bekend met de site Ongehinderd.nl waar gehandicapten ervaringen over accommodaties kunnen uitwisselen?”

Rolstoeltoilet

En wat je meemaakt….. Op internet staat: rolstoeltoilet. En je ziet een beugel die naast de toiletpot geplaatst is. Ook de andere kant: een prachtige toilet, in stijl van de accommodatie die nergens vermeld is. Ik denk dat iedereen die voorbeelden heeft. Dus moeten we ZELF de informatie delen.

Voor mij geeft het vrijheid. Toen ik mijn dochter verhuisde met een aanhanger achter mijn aangepaste auto zocht ik een toilet. Zij kwam een-hoog te wonen in Amsterdam (natuurlijk zonder lift). Toen ben ik naar het politiebureau gegaan en daar kon ik goed terecht. NU kijk ik naar Ongehinderd.nl (helaas jongens een speciale telefoon heb ik niet, ben 57 jaar).
Graag zou ik een “verkiezing van de mooiste invalidentoilet” zien en die van de Heuvelgalerie in Eindhoven maakt een grote kans! (zie Ongehinderd.nl)

Een ongehinderde groet,
Pia Hendriks

Bekijk & lees alle columns door Pia Hendriks

 

Ook interessant