Columns

Ontdek je kracht

30 januari 2013, Supportbeurs

Soms sta ik versteld van wat ik allemaal kan. Best bizar hoeveel meer ik kan dan dat ik ooit had kunnen dromen.

Mijn keukenkraan was aan vervanging toe. Buiten het feit dat hij steeds lekte, kreeg ik hem met mijn reuma handen bijna niet open of dicht. Vrij lastig dus. Mijn moeder kocht voor mij een kraan en een vriendin zou deze monteren. Zo gezegd zo gedaan….. maar toch niet.Mijn oude kraan was oud, heel oud waardoor de nieuwe aansluiting niet paste. Helaas hadden we mijn oude kraan eruit gezaagd waardoor het water niet aangesloten kon worden.

Echt een aanrader om met min 5 een weekend in te gaan zonder water. Zaterdag heb ik een knelknie gekocht en goed gereedschap om de klus te klaren. Helaas was mijn vriendin niet thuis en kon pas zaterdag nacht komen helpen.

Redelijk eigenwijs zijn Nienke en ik zelf begonnen aan de kraan. Nienke kwam logeren en heeft ook meerdere beperkingen. Samen hebben wij 1,5 functionerende hand en hebben wij altijd pech. Lees alles gaat stuk, valt en gaat niet volgens plan.

Maar voor elke regel is een uitzondering. Met enige moeite kropen we samen in het keukenkastje. Het kastje was niet groot en toch moesten we er samen in omdat we alle werkende handen moesten gebruiken.

Maar waar een wil is, is een weg. Helemaal hyperactief en vol ongeloof stonden we naar een functionerende kraan te kijken. Als twee koosjes zagen we het water vrolijk lopen. Wat een luxe, stromend water, verwarming en weer naar de wc kunnen.

Ik had niet verwacht dat ik dit klusje kon klaren. Telkens als ik nu mijn kraan gebruik maak ik een klein denkbeeldig vreugde dansje. Dit varkentje hebben we weer mooi gewassen!
 
Bekijk & lees alles columns door Yvette Moerdijk 

Ook interessant